dimecres, 31 d’octubre de 2012

EL SERVEI ESPECIALITZAT D'ATENCIÓ A LES FAMÍLIES DE LA MANCOMUNITAT DE LA RIBERA ALTA VA ATENDRE 149 CASOS DE MENORS CONFLICTIUS DE GENER A SETEMBREUn total de 149 famílies amb menors en situació de risc o amb mesures jurídiques de protecció que presenten diversos tipus de problemes, des de conflictes lleus de relació, adaptació o falta de comunicació, fins a problemes més greus com maltractament físic o emocional, abandó, abús sexual o conducta antisocial.
Aquest es el balanç de casos atesos pel SEAFI (Servei Especialitzat d’Atenció a Famílies amb Menors en Situació de Risc o amb Mesures Jurídiques de Protecció) des de gener fins a setembre als 20 pobles on atén la Mancomunitat de la Ribera Alta (Alginet, Alcàntera de Xúquer, Benimodo, Benimuslem, Càrcer, Carlet, Gavarda, L’Ènova, Massalavés, Manuel, Montroi, Monserrat, la Pobla Llarga, Rafelguaraf, Real, Sant Joanet, Senyera, Sumacàrcer, Tous i Villanueva de Castellón).
Per tal de donar una atenció especialitzada a aquestes famílies amb menors que pateixen situacions tan complicadas, el SEAFI compta amb un equip interdisciplinar format por tres psicòlogues i una educadora social que treballen coordinades amb els equips socials de base de cada municipi.
Segons el president de la Mancomunitat, Cristóbal García, aquest servei mancomunat permet a les poblacions més xicotetes accedir a un recurs especialitzat de proximitat per a atendre als menors amb una reducció de costos per als ajuntaments associats.
D’altra banda, en la reunió celebrada aquest matí en la seu de la Mancomunitat el SEAFI i els serveis socials dels municipis adscrits han acordat un protocol de treball comú per als casos amb menors en situació de risc, així com la coordinació amb altres árees implicades en la protecció del menor, com ara salut, justícia i educació. Aquestes reunions periòdiques es realitzen cada sis mesos i defineixen la línia de treball comú.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada