dimecres, 17 d’octubre del 2012

EL PSOE D’ALZIRA PROPOSA INSTAR EL GOVERN A LA DEFENSA DEL BANC D’ALIMENTS A ESPANYA I UE



 “S’ha de promoure un acord entre l’Estat, les organitzacions socials i representants de la indústria agroalimentària que permeta un aprofitament eficient dels aliments, com succeïx en altres països, evitant així  la destrucció dels aliments”.


La portaveu dels socialistes d´Alzira, Isabel Aguilar, manifesta que el PSOE, sempre ha recolzat l’existència i la tasca solidària dels Bancs d’Aliments, per això ha presentat una Proposició no de Llei en el Congrés dels Diputats, demanant no sols que es mantinguen els fons per als Bancs d’Aliments sinó que es reforcen aquestes organitzacions, perquè el seu treball és ara més important que mai, a causa de la situacions d’extrema necessitat personal que està provocant la crisi sobre milions de ciutadans.
Aguilar afirma que està creixent la incertesa sobre el futur i la continuïtat dels Bancs d’Aliments perquè alguns països estan qüestionant el seu finançament en el si de la Unió Europea.
Segons Aguilar davant de la pròxima elaboració del Pressupost europeu, alguns països com Finlàndia i el Regne Unit, entre altres, estarien plantejant la supressió d’aquestes ajudes. Sostenen que ha de ser cada Estat i no la UE qui articule com es distribuïx l’excedent alimentari entre la població.

La dirigent socialista considera que és necessari defendre en el si del Consell Europeu, el manteniment del finançament del Programa Europeu d’Ajuda alimentària a les persones més necessitades per al període 2014-2020. “S’ha de promoure un acord entre l’Estat, les organitzacions socials i representants de la indústria agroalimentària que permeta un aprofitament eficient dels aliments, com succeïx en altres països, evitant la destrucció dels aliments”.
El Partit Socialista ha presentat una iniciativa per a crear un fons estatal d’emergència per a ajudar les famílies en situació de pobresa i exclusió social. I que El Govern done eixe Fons amb 1.000 milions d’euros, perquè puga funcionar l’any que ve 2013.
El grup socialista presentarà una moció perquè siga tractada en el pròxim ple perquè és evident que la crisi econòmica ha afectat les rendes més baixes i que les polítiques de retalls de drets en sanitat, educació i política social, dutes a terme pel Partit Popular, estan contribuint a ampliar la desigualtat social. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada