dijous, 11 d’octubre del 2012

COREA DEL SUD CONVIDA A ALGEMESÍ A MOSTRAR LA SEUA RIQUESA PATRIMONIAL EN LA FIRA INTERNACIONAL DE CULTURA IMMATERIAL


La trobada es desenvoluparà a la ciutat de Gangneung, del 19 al 24 d’octubre de 2012, on els representants municipals participaran en diversos actes i conferències per a donar a conéixer al món Festa de la Mare de Déu de la Salut.

Després de la declaració de les festes de la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí com a Patrimoni de la Humanitat la demanda de peticions de països nacionals i internacionals per conéixer la festa s’ha multiplicat. Una de les peticions ve de Corea del Sud, en concret de l’Inter-City Intangible Cultural Cooperation Network (ICCN), una organització internacional encarregada de donar a conéixer a tots els països la cultura immaterial i les tradicions ancestrals més representatives del món.

La setmana que ve la dansa dels Tornejants acompanyats per l’Alcalde d’Algemesí, Vicent Ramón García Mont i el regidor de Cultura i Turisme, Gabriel Palop, com a representació institucional i una delegació del Museu Valencià de la Festa, es traslladaran fins Corea del Sud per a participar en aquesta trobada internacional de cultura immaterial.
La trobada es desenvoluparà a la ciutat costanera de Gangneung, del 19 al 24 d’octubre de 2012, on els representants municipals participaran en diversos actes i conferències per a donar a conéixer al món l’organització, història, i idiosincràsia que han fet que la Festa de la Mare de Déu de la Salut siga reconeguda com a Patrimoni de la Humanitat. Així doncs, els integrants de la dansa dels Tornejants participaran in situ en la cerimònia inaugural i realitzaran diverses representacions diàries juntament amb participants dels 5 continents, 40 ciutats i 27 comtats que participaran en l’Assemblea General ICCN, Fòrum de la Joventut, Performance, Màster Class i Exposicions; tot això davant de més de 400.000 espectadors, repartits en diverses esdeveniments, segons dades oferits per la pròpia organització.
Juntament amb tot això, el Museu Valencià de la Festa també presentarà una exposició fotogràfica i d’indumentària sobre la festa de la Mare de Déu de la Salut, que ha sigut realitzada gràcies a la col·laboració del patronat de turisme “Terra i Mar“ de la Diputació de València, en el propi Inter-City Intangible Cultural Cooperation Network, per a complementar la projecció i mostra de la festa algemesinense.
L’Alcalde d’Algemesí, Vicent Ramón García Mont, farà una intervenció pública en l’acte de clausura d’aquest congrés internacional, ja que des d’eixe instant la localitat d'Algemesí  formarà part d’aquesta associació de caràcter internacional i de la qual formen part les 50 ciutats més importants del món en matèria de cultura immaterial
La representació d’Algemesí compartirà l’experiència amb delegacions de Corea, Itàlia, Filipines, Xina, Indonèsia, Rússia, Israel, Estats Units, Republica Txeca, França, Nova Zelanda, Jamaica, Mongòlia, Argentina, Brasil, Croàcia, Japó, Cambotja, Iran i Corea.
Les despeses ocaionades per l’esdeveniment i l'assistència de participants les sufraga l’organització coreana, que es nodrix al seu torn de patrocinadors i aportacions particulars amb l’objecte de potenciar el coneixement mundial dels Patrimonis Immaterials de la Humanitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada