dimecres, 17 d’octubre del 2012

AMB MOTIU DE LA CELEBRACIÓ DEL DIA MUNDIAL DE L’ALIMENTACIÓ, EL PSOE D’ALZIRA RENOVA EL SEU COMPROMÍS AMB EL COMPLIMENT DEL DRET A L’ALIMENTACIÓ I REDUCCIÓ DE LA FAM EN EL MÓN



El Secretari d’organització dels socialistes alzirenys, Fernando Pascual, considera que enguany, el Dia Mundial de l'Alimentació se centra en el paper fonamental de les cooperatives agrícoles com a pedra angular per a millorar la seguretat alimentària i contribuir a l’eradicació de la fam, alhora que generen ocupació i oferixen vies d’eixida de la pobresa.
Pascual ha subratllat la necessitat de recolzar els xicotets productors dels països en desenvolupament i a les organitzacions rurals, perquè seran clau per a assegurar l’accés als aliments en les pròximes dècades per a una població mundial en continu augment. En este sentit, és fonamental consolidar una governança global per a la seguretat alimentària que desenvolupe els principis per a una inversió agrícola responsable.
El dirigent socialista ha recordat les recents declaracions del director general de la FAO, en les que afirmava que si els països intensifiquen els seus esforços, l’Objectiu de Desenvolupament del Mil·lenni sobre reducció de la fam per a l’any 2015 està encara a l’abast de la mà.
Pascual ha recordat que la crisi econòmica està colpejant durament també les nostres societats i que centenars de milers de persones que a Espanya, s’estima que 3.200.000 famílies, necessiten d’organitzacions humanitàries com a suport a la seua alimentació.
El dirigent socialista ha manifestat que la crisi econòmica ha afectat sobretot a les rendes més baixes i que les polítiques de retalls de drets en sanitat, educació i política social del Govern del PP estan aprofundint de forma alarmant la desigualtat social. Davant d’este risc, els Socialistes demanem que es promoga un acord nacional entre Estat, comunitats autònomes i Ajuntaments

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada