dijous, 4 d’octubre del 2012

ALZIRA OBRI EL CAP DE SETMANA AMB LES FESTES DE MOROS I CRISTIANS



El cronista gràfic d’Alzira, Alfonso Rovira Marín, obrirà demà divendres les festes de Moros i Cristians de la capital de la Ribera Alta. Ho farà amb el pregó de festes a les 21 h. des de la torre central de les Muralles del Mercat. A continuació, arrancarà l’entrada falsa que recorrerà l’avinguda Luis Suñer fins al parc d’Aràbia Saudita, on més de 500 comensals degustaran la popular Olla Moruna. El dia finalitzarà amb el ball de túniques i gel·labes, a què podrà accedir qualsevol persona.
El dissabte al migdia, s’inaugurarà el mercat medieval que estarà obert durant el cap de setmana en les places del Carbó, Cassasús i Sufragi. A continuació, els festers recorreran el casc històric en una desfilada informal o retreta.
El plat fort arribarà a la vesprada. A les 19h, els caps d’esquadra i les bandes recorreran al revés el trajecte de l’entrada per a anunciar l’inici d’esta, que arrancarà a les 19’30 des de l’avinguda Luis Suñer. Després de passar per la plaça de la Constitució, transcorrerà per Major Santa Catalina i l’avinguda Sants Patrons fins a les Muralles del Mercat, on es representarà la conquista d’Alzira.
El diumenge, finalitzaran les festes, al migdia amb la “Arcabussada”, l’ofrena a la patrona de la festa, Santa Catalina i una menjar de germandat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada