dilluns, 22 d’octubre del 2012

ALGEMESÍ CELEBRA EL DIA MUNDIAL DE L’OSTEOPOROSI AMB UN TALLER SOBRE ESTA MALALTIA


L’Ajuntament d’Algemesí, a través de la Regidoria de Sanitat, en col·laboració amb el Departament de Salut de la Ribera i el centre de salut Pública d’Alzira, han celebrat de manera oficial el dia mundial de l’osteoporosi amb una conferència dirigida a persones majors.
Durant les sis sessions que comprén el taller, la doctora i tècnica de Salut Pública, Amparo Pelechano, ha informat a les persones susceptibles de patir osteoporosi la importància de conéixer la malaltia, ‘es tracta d’una malaltia silenciosa que es manifesta per mitjà de fractures que es produïxen quan ja es troba en una fase d’evolució avançada’, explica.
D’ací, la “importància del diagnòstic precoç i de la prevenció de l’osteoporosi per a evitar eixes fractures que resulten molestes i empitjoren la qualitat de vida dels nostres majors”, assegura el regidor de Sanitat de l’Ajuntament d’Algemesí, Enrique S. Ballester.
La doctora Pelechano donarà consells, mecanismes de prevenció i indicacions per a les cures pal·liatives durant les pròximes sis sessions amb l’objectiu de millorar i garantir el benestar dels majors.
En aquesta primera xarrada del taller, i coincidint amb la commemoració del dia mundial de l’osteoporosi, la tècnica de salut pública, Amparo Pelechano, ha estat acompanyada per Ignacio Aranda, en representació del Centre Municipal de Salut, i per la també tècnica de salut pública, Inés Bella.
Els experts asseguren que per a previndre aquesta malaltia és crucial portar una vida sana basada en una dieta equilibrada i saludable i la pràctica d’exercici físic. ‘Totes les persones majors han de cuidar-se, ja que encara que esta malaltia es manifesta més en dones, els hòmens no estan exempts de patir-la al llarg de la seua vida’, conclou Pelechano.
El taller de l’Escola d’Esquena se celebrarà tots els dilluns, fins al dia 26 de novembre, a l’aulari del Teatre Municipal d’Algemesí a les 17.00 hores, prèvia inscripció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada