dilluns, 17 de setembre del 2012

PROFESSIONALS DE L’HOSPITAL DE LA RIBERA AJUDEN A DESENVOLUPAR LA GINECOLOGIA A ZANZIBAR


L’Illa de Pemba, destí d’aquests professionals, compta amb una població de 400.000 persones i un sol ginecòleg.

Professionals de l’Hospital Universitari de la Ribera han dut a terme aquest estiu una acció humanitària a fi de desenvolupar l’especialitat de Ginecologia a l’Illa de Pemba, una de les tres principals illes de l’arxipèleg de Zanzibar (Tanzània).
En concret, han sigut els ginecòlegs Asunción Lorente i Luis Javier Matuta i les comares Inés García Barba i Mª Ángeles Moreno, els professionals de l’Hospital de la Ribera que han compost aquesta missió humanitària.
Aquests professionals estan coordinats per NED Ginecologia, una de les àrees funcionals de la Fundació Neurocirurgia, Educació i Desenvolupament (NED), l’entitat està impulsada pel cap del Servei de Neurocirurgia de l’Hospital Universitari de la Ribera, Dr. José Piquer, amb l’objectiu de desenvolupar aquesta i altres especialitats mèdiques en zones de l’est, centre i sud d’África.
L’àrea de Ginecologia de la Fundació NED, que coordina la Dra. Rosa Barrachina, del Servei de Ginecologia de l’hospital d´Alzira, va començar a funcionar en 2011 i ha realitzat ja tres missions a l’Illa de Pemba, a fi de millorar l’atenció i minimitzar l’alta incidència en la zona de morts fetals, asfíxies intrapart, paràlisis cerebrals infantils o altres trastorns neurològics relacionats amb una mala atenció al part, com la hidrocefàlia, patologia que afecta uns 14.000 xiquets a l’any en l’est d’África.
Segons ha destacat la Dra. Barrachina, “creiem que en esta zona del planeta és essencial la formació de personal mèdic i d’Infermeria en les tècniques ginecològiques, proporcionant-los els mitjans docents, establint protocols i pautes d’actuació i ensenyant-los el correcte ús de l’instrumental quirúrgic, més encara si tenim en compte que en l’Illa de Pemba, amb una població de 400.000 persones, hi ha un sol ginecòleg”.
L’Hospital Universitari de la Ribera manté des de fa anys un conveni de col·laboració amb la Fundació NED, fruit del qual els professionals del centre hospitalari han participat en missions humanitàries a diverses zones d’África a fi de proporcionar formació en el camp de la Neurocirurgia, Infermeria, Medicina Intensiva, Ginecologia, Comares, Radiologia i Traumatologia, i han participat en distintes intervencions de suport en hospitals d’aquestes zones desfavorides.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada