dimarts, 18 de setembre del 2012

CULLERA LAICA DEMANA L´ADECUACIÓ DEL FONS ANTIC DE LA BIBLIOTECA MUNICIPAL DE CULLERA


l’associació sol·licita a l’ajuntament anomenar amb la designació de «Lamberto Olivert Arlandis» alguna estància relacionada amb la Biblioteca Municipal de Cullera i la publicació de tota l’obra de l’escriptor de Cullera.


Lamberto Olivert Arlandis
Hui, 18 de setembre, l’associació Cullera Laica ha presentat una sol·licitud a l’Ajuntament de Cullera demanant l’adequació i dignificació del fons antic de la Biblioteca Municipal de Cullera.
En el mateix escrit l’associació sol·licita a l’Ajuntament anomenar amb la designació de «Lamberto Olivert Arlandis» alguna estància relacionada amb la Biblioteca Municipal de Cullera i la publicació de tota l’obra de Lamberto Olivert Arlandis.
Segons explica Cullera Laica en la seua sol·licitud, el fons antic de la Biblioteca Municipal de Cullera té una història preciosa que el dota d’un valor cultural significatiu, que cal reconéixer.
Lamberto Olivert Arlandis va ser el primer bibliotecari de la Biblioteca Municipal, i va dedicar gran part de la seua vida a escriure sobre Cullera.
L’associació de Cullera considera en el seu escrit que l’obra de Lamberto Olivert Arlandis és una eina per a conéixer la història de Cullera, els seus personatges, entitats, fets, costums, etc., la qual cal preservar.
La iniciativa de Cullera Laica es va presentar públicament el passat 19 d’abril durant l’acte celebrat al Saló d’Actes del Conservatori Professional de Música de Cullera, dins de les Festes Majors, dedicat a Lamberto Olivert Arlandis i a la fundació de la Biblioteca Municipal, amb motiu del 75 aniversari de la mort de l’escriptor i del 80 de la fundació de la Biblioteca.
Més de 250 persones varen recolzar la iniciativa, que l’Associació ha volgut fer efectiva amb la presentació de la corresponent sol·licitud acompanyada de totes les signatures de suport el dia de l’aniversari del naixement de Lamberto Olivert Arlandis, hui, 18 de setembre.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada