dimarts, 19 de juny del 2012

ALGEMESÍ ES PREPARA PER AL PRIMER SIMULACRE INTERNACIONAL DE TERRATRÉMOLS QUE ORGANITZA LA ONGD INTERVENCIÓ, AJUDA I EMERGÈNCIES


A més d’Algemesí, les poblacions de Guadassuar, Cullera i la l’Alcúdia, també col·laboren en aquest simulacre.

El simulacre tindrà una duració de 24 hores de treball continu simulant un terratrémol de magnitud 7 en l’escala Richter, i seran ateses i rescatades més de 240 víctimes reals entre les runes.

En el simulacre participaran més de 500 persones de sis països distints, 60 vehicles d’emergències, 1 autobús i 10 ambulàncies, entre altres dispositius.

L’ONGD Intervenció, Ajuda i Emergències, IAE, ha organitzat el primer Simulacre Internacional davant de Terratrémols a la ciutat d’Algemesí que es realitzarà els dies 22 i 23 de juny. En aquesta activitat està prevista la participació de més de 500 persones de 6 països distints per a millorar la seua preparació davant del rescat de víctimes en possibles terratrémols i catàstrofes de semblants característiques.
El simulacre tindrà una duració de 24 hores de treball continu. Per a això, es representarà un terratrémol de magnitud 7 en l’escala Richter, i seran ateses i rescatades més de 240 víctimes reals d'entre les runes. El simulacre es realitzarà davall les normes i sistemàtica de Nacions Unides INSARAG.
Aquest simulacre afectarà la zona de la Ribera Alta i de la Ribera Baixa de la província de València, i es verificarà que ha deixat multitud d’edificis derruïts, un nombre indeterminat de víctimes, accessos tallats, hospitals derruïts, i afectats monuments històrics de distintes ciutats.
Entre els treballs que es realitzaran en les zones del simulacre estaran les operacions de recerca tecnològica per mitjà de cambres i aparells de so, operacions de rescat en espais confinats en condicions, localització de víctimes atrapades davall les runes per part de gossos de rescat i rescatistes, mitjans de rescat amb capacitat de tallar i trencar a través de parets, pisos, columnes, bigues, estructures d’acer, barres de reforç, etc., sempre seguint les especificacions d’INSARAG.

Les distintes zones de treball, que han sigut cedides per empreses i particulars, són zones d’edificis derruïts i runes que reunixen les condicions de treball i seguretat necessàries per a la realització dels diferents exercicis. Estan repartides entre les poblacions d’Algemesí, Guadassuar, Cullera i l’Alcúdia, els ajuntaments de les quals també col·laboren en aquest simulacre.
Entre els participants en el simulacre internacional es troben l’ONGD Intervenció, Ajuda i Emergències, el Consorci Provincial de Bombers de València i equips de localització i rescat de víctimes USAR d’Alemanya, França, Holanda, Itàlia i Portugal, els ajuntaments d’Algemesí, Cullera, l’Alcúdia i Guadassuar, el Consorci de Bombers de València, la Mancomunitat de la Ribera, l’Hospital de la Ribera, la Conselleria de Sanitat, Conselleria de Justícia i Benestar Social, Conselleria de Governació, Creu Roja, DYA Alacant, DYA Elx, Protecció Civil i voluntaris de les universitats CEU-Cardenal Herrera i Universitat Catòlica de València, i l’empresa Vodafone.
Els membres dels equips de recerca i rescat participants compten amb personal sanitari, rescatistes, gossos de rescat, comandaments, personal de logística, especialistes en materials perillosos, enginyers d’estructures i especialistes en telecomunicacions. Alguns d’estos equips tenen la classificació de Nacions Unides i altres estan en procés d’obtindre l'esmentada classificació.


PROGRAMA D’ACTIVITATS

Divendres 22 de juny de 2012

De 16 a 18 hores. Recepció dels diferents equips i grups participants
De 18 a 18:45horas. Reunió informativa amb la totalitat dels participants, per a explicar els detalls del simulacre.
De 18:45 a 19 hores. Obertura del Simulacre. Pavelló 9 d’Octubre, d’Algemesí.
A les 19 hores. S’inicia oficialment el Simulacre.

Dissabte 23 de juny de 2012

A les 11 hores. Inauguració Institucional a càrrec de les diferents autoritats i trobada amb la premsa en la Base d’Operacions (antigues instal·lacions de l’escorxador municipal -c/ Joan Fuster d’Algemesí, pegada a la CV-515 i enfront del Poliesportiu Municipal.)

Visita als diferents llocs de Coordinació del Simulacre establits en la Base
Visita al Camp d’Entrenament de IAE on podran veure a alguns dels equips USAR treballant.
Visita a l’Hospital de Campanya establit en l’Hospital de la Ribera.
A les 19 hores. Finalització del Simulacre.
A les 21:30 hores. Sopar d'acomiadament. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada