dimarts, 15 de maig del 2012

LA PAELLA ES REIVENTA AMB LA PRIMERA EDICIÓ DEL CONCURS “ARRÒS DE SUECA 2.0”


Sueca posa en marxa un concurs gastronòmic innovador a nivell nacional per a cuiners joves

El Concurs premiarà l’elaboració de receptes innovadores que tinguen com a ingredients els mateixos que s’utilitzen en la recepta oficial del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, aplicant les noves tècniques de cuina

L’Ajuntament de Sueca, juntament amb el Centre de Turisme de València (CdT), el Club de Caps de Cuina i Rebosteria de la Comunitat Valenciana, la Universitat Politècnica de València i la Federació Empresarial d’Hostaleria de València, han posat en marxa la primera edició del Concurs “Arròs de Sueca 2.0”, un certamen basat en la innovació i el desenvolupament de la cuina típica de la Comunitat Valenciana.
El Concurs es definix com un esdeveniment útil per a la fusió entre la recepta més popular de la nostra gastronomia i les tecnologies emergents; per això, els concursants hauran de presentar receptes innovadores utilitzant els mateixos ingredients que conté la recepta oficial del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca.
El Concurs està obert a la participació de professionals del sector, amateurs i estudiants, que justifiquen la seua activitat en la data de la inscripció, amb edats compreses entre els 18 i 35 anys. Els participants hauran d’haver realitzat o estar realitzant la seua formació als següents centres de formació tècnica en matèria de gastronomia i turisme d’Espanya: I.E.S., CdT’s, Escoles de Cuina, Escoles d’Hostaleria i Escoles Universitàries.

Entre els objectius del Concurs, destaquen: enfortir el desenvolupament de la gastronomia de Sueca com a bressol de l’arròs, ressaltant el valor afegit d’aquesta matèria primera; ensenyar l’aportació gastronòmica de l’arròs al desenvolupament turístic de la Comunitat Valenciana; promoure i fomentar les bondats de l’arròs relacionant gastronomia, turisme i producció agrícola “quilòmetre 0”; despertar entre els participants la creativitat per a innovar i dissenyar noves receptes i processos, fent ús de la destresa i tecnologies emergents per a l’elaboració, amb els mateixos ingredients utilitzats al Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca; potenciar el consum en el mercat nacional i internacional a través de la comunicació de les receptes seleccionades; i promoure a la Comunitat Valenciana en els àmbits del turisme i la gastronomia tradicional.

El concurs se celebrarà a les instal·lacions del CdT de València (Prolongació Passeig de l’Albereda, 37), l’11 de setembre de 2012. Els premis s’entregaran l’endemà, en el transcurs de la celebració de la 52 edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca.












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada