dilluns, 14 de maig del 2012

ELS SOCIALISTES PRESENTARAN UNA PROPOSTA PERQUÈ LA DIPUTACIÓ FAÇA UN PLA D’OCUPACIÓ PROVINCIAL DIRIGIT A AJUNTAMENTS DE MENYS DE 20.000 HABITANTS


El portaveu socialista en la corporació, Toni Gaspar, ha recordat que “la principal preocupació dels ciutadans és la desocupació i a la província ja hi ha 284.331 aturats que podrien rebre l’ajuda de la Diputació a través dels seus ajuntaments”


El portaveu del grup socialista a la Diputació de València, Toni Gaspar, ha anunciat hui que presentaran una iniciativa en el pròxim ple, el dimarts 15 de maig, perquè la corporació faça un Pla d’Ocupació provincial dirigit a municipis de menys de 20.000 habitants.
El diputat socialista ha recordat que la Comunitat Valenciana “encapçala cada mes els índexs de desocupació a Espanya i a la província de València la desocupació afecta 284.331 persones, ja que, a l’abril s’han registrat 2.689 parats més”.
Gaspar ha explicat que la Diputació “té com principal competència ajudar jurídicament, tècnicament i econòmicament als ajuntaments i, a més, assegurar la prestació dels serveis que són de competència municipal”. No obstant això, ha recordat que, en aquests moments de crisi econòmica, “han deixat d’atendre alguns serveis perquè s’han vist afectats per les retallades pressupostàries”. Per això, ha assenyalat que “és lògic i necessari” crear un Pla d’Ocupació global per als municipis de menys de 20.000 habitants, que “són els que menys recursos tenen i s’han vist més afectats per la crisi econòmica”.

ROMANENTS DE TRESORERIA

En aquest sentit, el portaveu socialista ha advertit  que “tots els ajuntaments, independentment del color polític, poden estar d’acord amb esta iniciativa” perquè suposa “donar treball als veïns del poble i dedicar estos recursos a atendre serveis que afecten directament les seues competències municipals”.
El Pla d’Ocupació que proposen els socialistes contempla el finançament d’aquestes mesures amb càrrec als romanents de tresoreria dels pressupostos d’enguany, que poden ascendir a uns 15 milions d’euros aproximadament. A més, també plantegen la possibilitat que “estudie incloure este pla en els pròxims pressupostos i que es redefinisquen les partides que ara ja no són necessàries per a destinar estos diners a crear ocupació”.

Finalment, Gaspar li ha exigit a Rus que aprove aquesta mesura perquè “els valencians exigixen solucions efectives que ens traguen de la crisi i generen ocupació” i, al seu parer, “una institució com la Diputació no pot mirar cap a un altre costat i ha de començar per ajudar els veïns de la província que estan en desocupació i cobrir les necessitats que tenen els nostres ajuntaments en moments com este”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada