dijous, 17 de maig del 2012

JOVES SOCIALISTES DE LA RIBERA REIVINDICA LA CONTINUÏTAT DELS AVANÇOS EN LA LLUITA CONTRA L´HOMOFÒBIA I LA TRANSFÒBIA


Els joves socialistes reclamen a l'OMS la despatologització de la transsexualitat i exigeixen al PP la retirada del recurs d'inconstitucionalitat contra el matrimoni entre persones del mateix sexe.

Joves Socialistes de la Ribera ha exigit la continuïtat dels avanços en la lluita per la igualtat de les persones LGTB en commemorar-se avui, 17 de maig, el Dia Internacional contra l'homofòbia i la transfòbia. D'aquesta manera, els joves socialistes reclamen que l'Organització Mundial de la Salut done passos, igual que altres organismes internacionals, per a eradicar aquests comportaments, eliminant la transsexualitat com a patologia. El Secretari General de Joves Socialistes de la Ribera, Ricard Bono ha assegurat que “el compromís dels organismes internacionals en la lluita contra l'homofòbia i la transfòbia és fonamental per a marcar agenda en el plànol internacional i aconseguir passos en la senda de la igualtat en molts països i moltes zones del Planeta en les quals encara hi ha molt que avançar en matèria d'igualtat de les persones LGTB”.
Per a Joves Socialistes de la Ribera, a més, “és necessari a més que els passos per la igualtat no es donen només en el si de la Comunitat Internacional, sinó que també el nostre país ha de continuar un camí iniciat i que per res està culminat”. En aquest sentit, Joves Socialistes reclama “que el Partit Popular retire del Tribunal Constitucional el recurs que té plantejat contra el matrimoni entre persones del mateix sexe”. “De no retirar-ho – asseguren els joves socialistes – el PP, ara com a partit del Govern, seguirà transmetent a la societat espanyola que una part de la mateixa, les persones *LGTB, no mereixen la mateixa consideració jurídica, ni la mateixa dignitat, que la resta de la ciutadania”.
El Secretari General comarcal, Ricard Bono ha condemnat a més que “institucions com l'Església catòlica, que han expressat reiterades vegades el seu rebuig a la igualtat LGTB, lluny d'adaptar-se a la realitat social, hagen endurit el seu discurs d'odi a la recerca d'una fractura social que només alimenta persecució i exclusió social”. Torre ha reclamat que “la jerarquia catòlica abandone el seu intent d'imposar la seua particular visió de la societat com una visió única i com la que ha de regir la legislació de l'Estat, sense considerar que la nostra societat és plural i, per tant, ha de regir-se per una legislació que no faça exclusions entre la ciutadania”.
Per l´altra banda, el Secretari LGTB comarcal, el cullerenc Àlex Morales afirma que “els governs socialistes han sigut els únics capaços de fer front a la desigualtat al camp LGTB. Els drets i llibertats que el nostre col•lectiu ha aconseguit han sigut fruit d'aquesta tasca. Però no hem de deixar perdre tot el que s'ha llaurat. Per això, reiterem que a l'OMS encara està considerada la transfòbia com a patologia i en molts casos el col•lectiu LGTB pateix seriosos casos d'homofòbia i transfòbia, el que hem de pretendre és lluitar contra eixa lacra.”
Els joves socialistes aposten a més per mesures educatives per a eradicar l'homofòbia i la transfòbia des de l'àmbit educatiu. “Lluitar contra l'assetjament escolar originat per l'homofòbia i la transfòbia ha de ser un de les accions que han de marcar l'agenda educativa i l'agenda de les organitzacions juvenils, i en Joves Socialistes volem expressar el nostre compromís amb aquestes mesures”, conclouen. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada