dimecres, 30 de maig del 2012

ALMUSSAFES ACULL LA CLAUSURA DEL TALLER D´OPERARI DE MAGATZEM


Deu jóvens d'Almussafes van rebre aquest dimarts el diploma de graduació del Taller de Formació i Inserció laboral (TFIL) en l'especialitat d'operari de magatzem, inaugurat el 28 de desembre del passat any 2011. El Centre Municipal de Persones Adultes ha acollit l'acte de clausura, al qual han assistit l'alcalde, la regidora d'Ocupació i un tècnic del Consorci de la Ribera, organisme impulsor del taller.

Un total de 500 hores han invertit una desena de jóvens d'Almussafes a formar-se com a operaris de magatzem en el taller Formatiu convocat des del Consorci de la Ribera, organisme format per les mancomunitats de les Riberes Alta i Baixa.

Al llarg del programa formatiu l'alumnat ha adquirit coneixements sobre tècniques de manipulació de mercaderies, envasos i embalatges, senyalització i etiquetatge, precintes, càlcul de volums de paquets per al seu transport i control informàtic de les mercaderies. A més, han aprés qüestions relacionades amb la prevenció de riscos i salut laboral, com les postures correctes per a la manipulació manual de càrregues i la utilització d'equips d'extinció d'incendis. D'altra banda, en l'aspecte laboral, se'ls ha facilitat tècniques i recursos disponibles per a la recerca d'ocupació per compte d'altri, com les bosses d'ocupació, Internet, el currículum, la carta de presentació, el procés de selecció, l'oferta d'ocupació pública i els organismes gestors.

Després de l'aprenentatge teòric, que va començar a finals de l'any passat, els alumnes del curs van iniciar el corresponent període de pràctiques no laborables, que van desenvolupar en parelles i durant un centenar d'hores en les empreses Benteler, Ercros, Pincasa, Mocaplas i inclús en la Cooperativa Agrícola de la població.

L'alcalde, Albert Girona, la regidora d'Ocupació, Mª Carmen Santos Juanes, i un tècnic del  Consorci han entregat els diplomes als graduats, no sense abans destacar la rellevància que pren aquesta especialitat cursada gràcies a la proximitat dels polígons industrials.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada