dimarts, 20 de març del 2012

L’AJUNTAMENT D’ALGEMESÍ DEMANA LA DEVOLUCIÓ DE L´IBI DE RÚSTIC I LA DISMINUCIÓ D’IMPOSTOS A AGRICULTORS I RAMADERS

L’Ajuntament d’Algemesí ha aprovat, per unanimitat, una moció institucional en què es demana la devolució de l’Impost de Béns Immobles d'imposició rústica i la reducció dels mòduls aplicables a l’agricultura. Els edils de l’Ajuntament han sol·licitat al Ministeri d’Economia i a les administracions autonòmiques competents la devolució de l’impost de naturalesa rústica corresponent a l’any 2011.
En la mateixa moció es proposa la reducció dels mòduls aplicables en la totalitat d’activitats agrícoles i ramaderes i que s’adeqüen a la realitat dels sectors productius. D’aquesta manera, la producció de cítrics i productes hortícoles que compten amb un 0’26 i els fruiters que tenen un 0’37 passarien a tindre els tres un mòdul del 0’09 segons la instància del consistori.
La petició de l’ajuntament inclou la inclusió d’un nou índex corrector en la fase de determinació del rendiment net per mòduls per les primes pagades de forma efectiva amb motiu de la subscripció de pòlisses d’assegurances agràries, a fi de fomentar aquestes assegurances.
També s’ha sol·licitat a les diverses administracions competents que s’articulen ajudes per a pal·liar els danys econòmics i que s’establisquen línies de crèdit, així com beneficis fiscals per a compensar la pèrdua de producció i de rendes per part de l’agricultor i les despeses extraordinàries de realitzar podes de regeneració, tractaments fitosanitaris i reposició de plantes no recuperables.
Per al regidor d’Agricultura, Vicente Felici, la campanya agrícola 2011 ha sigut molt negativa amb una disminució del 30%, a causa dels danys per les baixes temperatures de finals de gener i principis de febrer d’enguany. A tot això s’unix els problemes en la comercialització dels productes agrícoles valencians que repercutix en el nul rendiment de les explotacions agràries.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada