divendres, 9 de març del 2012

AQUEST DIUMENGE S´INAUGURA LA “RUTA BERNARDINA”

Aquest diumenge, 11 de març, a partir de les 10:30 hores, tindrà lloc la inauguració de la coneguda com a Ruta Bernardina.
Els Ajuntaments d’Alzira i Carlet, i el Patronat de Turisme “València, Terra i Mar” de la Diputació de València, han programat la primera marxa a peu per la Ruta, per a donar-ne a conéixer el traçat i també per a gaudir d’una jornada de senderisme pels pobles i paratges de la comarca per on circula aquest històric camí, identificat i homologat com a senda de Curt Recorregut, per la Federació d’Esports de Muntanya i Escalada com el PR-CV 421.
Està previst que la trobada dels pelegrins bernardins siga a les 10:30 hores a l’Ermita de Sant Bernat a escassos metres de Carlet. Una vegada allí, es realitzarà la visita a aquest singular edifici d’arquitectura heptagonal guiats per Isabel Vanaclocha, presidenta de la confraria de Sant Bernat de Carlet.
Després de l’esmorzar es donarà inici a la ruta, visitant les localitats veïnes de Carlet, Benimodo, l’Alcúdia i Guadassuar fins a arribar al lloc conegut com la pileta del Martiri, a la vora de l’ermita de Sant Bernat d’Alzira, on el President de la Pontifícia Confraria de Sant Bernat, Josep Palacios, explicarà la història, significat i importància d’aqueste paratge bernardí. Posteriorment, la Ruta continuarà fins a Alzira, per a visitar el monument dels Casalicis dels Sants Patrons. La marxa finalitzarà a l’Església de Santa Caterina, on es conserven les relíquies dels Sants.
Els pelegrins entregaran el credencial d’haver realitzat la Ruta completa, un carnet que hauran anat segellant al llarg del recorregut i pel que se’ls expedirà un certificat firmat per les dos alcaldesses acreditant la realització de la Ruta.
Els interessats a participar en aquesta Ruta han d’apuntar-se al Museu Municipal, ja que l’Ajuntament d’Alzira posa autobusos per a desplaçar els pelegrins fins a l’ermita de Sant Bernat de Carlet. El preu és de 2 euros. Cal portar calçat còmode, així com entrepà per a l’esmorzar i el menjar.
La Ruta Bernardina naix a l’Ermita de Sant Bernat a Carlet, on la tradició situa l’antic poblat de Pintarrafes, lloc del naixement dels Sants de la Ribera, Bernat, Maria i Gracia. Des d’allí, seguint els passos d'aquests personatges que van recórrer el camí en el segle XII, travessa un paisatge de tarongers i fruiters, a més dels municipis de Carlet, Benimodo, l’Alcúdia, Guadassuar i, finalment, la ciutat d’Alzira. Un recorregut amb un fort contingut cultural.

Els pobles de la Ribera tenen amb esta ruta una excusa per a estretir els llaços culturals que els unixen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada