dimecres, 2 d’octubre del 2013

EL PSOE D´ALZIRA DENÚNCIA LA INJUSTÍCIA DEL PP AMB ELS MÉS DESVAVORITS FENT PAGAR MEDICAMENTS ALS MALALTS CRÒNICS NO HOSPITALITZATS


Entre el 12,4 i el 16,8% dels pensionistes no retiren els medicaments prescrits per problemes econòmics.

La portaveu socialista, Isabel Aguilar, ha manifestat la seua preocupació per la decisió del Govern de Rajoy i del PP perquè el 19 de setembre de 2013 va publicar en el BOE una resolució de la Direcció General de Cartera Bàsica de Servicis del Sistema Nacional de Salut i Farmàcia per la qual establix el copago dels medicaments dispensats als pacients no hospitalitzats pels servicis de farmàcia dels hospitals.
Segons Aguilar des de l’1 d’octubre del 2103 el Partit Popular obligarà les persones que patixen un càncer, una hepatitis o altres malalties cròniques greus a pagar pels seus tractaments que normalment exigixen no un medicament, sinó diversos, i això és una crueltat impensable.

Aguilar afirma que molts ciutadans no podran fer front a eixe gasto o per a fer-ho hauran de sacrificar altres necessitats essencials.
La dirigent socialista manifesta que el copago farmacèutic ja en vigor ha produït serioses dificultats per a accedir als medicaments als pensionistes. Diverses enquestes assenyalen que entre el 12,4 i el 16,8% dels pensionistes no retiren els medicaments prescrits per problemes econòmics.
Segons Aguilar ara amb este nou copago s’agreuja la situació, perquè produïx més problemes en l’accés als medicaments i generara un augment de la morbiditat i de la mortalitat en els grups de població amb baixos ingressos i greus problemes de malaltia.
Per a la líder socialista en molts casos amb esta mesura es passara la frontera entre la vida i la mort ja que amb mesures com esta, es posa preu a la salut i a la vida de les persones. Es tracta d’una agressió més del Ministeri de Sanitat als més pobres i més malalts.
Segons Aguilar el Partit Popular actua des de la hipocresia i la insensibilitat. Els que han pres esta decisió són els mateixos que proclamen el dret a la vida dels què encara no han nascut. “En política el pitjor no és discrepar dels teus governants, el terrible és sentir vergonya d’ells. Això és el que molts ciutadans senten del Govern del PP de Rajoy, de Fabra i de Bastidas com a Alcaldessa d’Alzira”.
Aguilar anuncia que el seu grup ha presentat una moció per a exigir al Govern del PP i de Rajoy, que retire esta mesura de copago farmacèutic hospitalari perquè és una mesura que suposa un retall brutal i un copago indigne, perquè afecta persones que patixen malalties greus.
Aguilar considera que és escandalós que el mateix govern que esta afirmant que el pitjor de la crisi ja ha passat i que estem en plena recuperació, colpege sense pietat als jóvens que necessiten una beca per a estudiar, a tots els pensionistes i ara als malalts crònics més greus. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada