divendres, 4 d’octubre de 2013

ALMUSSAFES APROFITA LA COMMEMORACIÓ DEL 9 D´OCTUBRE PER A CONÈIXER LA HISTÒRIA I DESCOBRIR EL PATRIMONI CULTURAL VALENCIÀHui divendres s’inicien amb el documental “l'estiu mes negre” les activitats que continuaran durant tot el cap de setmana amb un ampli programa festiu organitzat des de la Regidoria de Festes de l'Ajuntament d'Almussafes. La mateixa jornada de celebració i divendres que ve dia 11 també acolliran actes commemoratius del dia nacional dels valencians, en els que el consistori municipal ha apostat per donar a conéixer la la nostra història passada i recent, a més de descobrir el nostre patrimoni cultural.
L'Ajuntament d'Almussafes inaugura hui divendres, a les 22.30 hores, l'agenda d'actes commemoratius de la Festivitat del 9 d'octubre amb la projecció de la pel·lícula, dirigida per Alba Forés i Rubén Soler, “l'estiu mes negre”. Entrada gratuïta per a disfrutar d'este documental, centrat en el major desastre ecològic del País València de les últimes dos dècades i que retrata un drama humà i mediambiental de grans dimensions.

Demà dissabte, continuarà el programa festiu amb l'espectacle de música popular i danses que s'oferirà a partir de les 20 hores en la sala d'actes del Centre Cultural. “Un dia de festa” és el títol de l'actuació de tabal i dolçaina que interpretarà la Colla de Tabaleters i Dolçainers d'Almussafes, amb la posada en escena d'una visió retrospectiva de la funció que realitzen els instruments populars en un dia de Festa Major, acompanyats dels balls que oferiran els integrants del grup local de danses Dansaires del Tramuser i dels alumnes de l'Escola Municipal de Tabal i Dolçaina. “Hem apostat per oferir-li a la ciutadania un espectacle propi en què els protagonistes són les entitats locals que investiguen i recuperen el folklore i les nostres arrels culturals més populars”, comenta la regidora de Cultura i Festes, Esperanza Carbonell.
La pel·lícula “Gegants, la llegenda de Tombatossals” és l'activitat programada per a diumenge que ve dia 6, a les 17 hores. El film d'animació, dirigit per Manuel García i destinat a tots els públics, és l'opció commemorativa que s'ha triat per a fer participar al públic familiar. Una altra de les activitats estrela oferides per al 9 d'octubre és l'opció turística de visitar la torre àrab Racef, el monument històric més antic i emblemàtic de la població. Davall el lema “Benvinguts a … Al-mansaf, descobreix la Torre Racef”, l'edifici dóna la benvinguda a tots aquells viatgers que s'apropen fins a la població per a disfrutar d'una visita guiada per les diferents plantes de la torre per a descobrir la seua història i tots els esdeveniments que ha viscut al llarg dels segles. El seu naixement davall el regne ndalusí, la conquista cristiana i els canvis socials, els usos a què s'ha destinat la torre, així com els paisatges que s'albiren des de les seues finestres i des de la seua cima, són els atractius que podran disfrutar gratuïtament aquells que concerten la corresponent inscripció prèvia en el Centre Cultural. El programa de visites es desenrotllarà de 9 a 14 hores en horari matinal i de 17 a 19 hores en horari vespertí.
L'agenda d'actes del 9 d'octubre es clausurarà divendres que ve dia 11 amb la projecció del documental “Valencians de Mallorca: l'herència balear al sud valencià”, produït per Info TV. Entrada lliure per a disfrutar d'este film en valencià que retrata la repoblació, amb milers d'immigrants mallorquins, de molts pobles de les confinades de la Marina, la Safor i el comtat, que s'havien quedat buits després de l'expulsió dels moriscos en el 1609. Guionizado i dirigit per Sergio Tarín i Juli Esteve, “Valencians de Mallorca trau a la llum tota l'herència deixada per aquells colons, encara hui molt visible en la parla, els cognoms, la toponímia i els costums.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada