dimecres, 2 d’octubre del 2013

ALGEMESÍ DESTINA 78.750 EUROS AL NOU PLA D’OCUPACIÓ CONJUNT I BENEFICIARÀ A 70 DESOCUPATS


El municipi ja ha obert el termini d’inscripció perquè les empreses locals interessades puguen inscriure’s i beneficiar-se d’estes noves ajudes a la contractació i finalitzarà el pròxim 8 de novembre.

Una vegada adherit al Pla d’Ocupació Conjunt (PEC) Algemesí ha obert el termini d’inscripció perquè les empreses locals interessades puguen inscriure’s des de ja i fins al pròxim 8 de novembre en el nou Pla d’Ocupació Conjunt (PEC) que té com a objectiu fomentar la contractació de persones del municipi en situació de desocupació. Per a això l’Ajuntament d’Algemesí destinarà 78.750 euros al nou PEC (Pla d’Ocupació Conjunt), dels quals 26.250 euros seran aportats íntegrament pel Consistori i eixa mateixa quantitat, 26.250 euros, l’aportarà també la Diputació de València i igualment la Generalitat Valenciana; en total 78.750 euros per a fomentar la contractació i generar nous llocs de treball en la localitat.

A través d’estes noves ajudes es podran beneficiar les empreses que disposen de seu física o fiscal en la localitat i que realitzen contractes a desocupats que estiguen en esta situació de desocupació des de l’1 de març de 2013. Els contractes subscrits a percebre l’ajuda no podran ser inferiors a tres mesos de duració i per una jornada superior a 25 hores setmanals. La quantia màxima de l’ajuda a percebre per l’empresa i per contracte realitzat serà de 1.125 euros/contracte; dels quals l’empresa percebrà de manera immediata un terç a l’inici de la contractació i els dos terços restants al justificar la contractació realitzada.
Amb l’adhesió a este nou Pla d’Ocupació Conjunt, 70 persones més del municipi, que en l’actualitat es troben en situació de desocupació, podran beneficiar-se per a aconseguir treball i alhora, empreses locals podran ampliar plantilles amb ajudes a la contractació.
El programa d’ocupació local de l’Ajuntament d’Algemesí s’ampliarà amb l’adhesió del municipi d’este nou pla d’ocupació. Amb este nou pla de les tres administracions per a facilitar la contractació de treballadors per part de les empreses de la ciutat, Algemesí suma ja deu programes destinats a facilitar treball en el municipi.

Així doncs, Algemesí ja compta amb un programa municipal de contractació de persones amb dificultats per a trobar ocupació que oferix contracte temporal a 35 persones en oficis com peons d’obra, pintors i conserges. A ells cal afegir les 43 persones que entre professors i alumnes continuen al llarg d’enguany en la segona edició de l’Escola Taller Museu Valencià de la Festa II.
A més, per a pal·liar la desocupació agrícola es troba el pla agrari que preveu contractar a 149 persones al llarg de l’any per a treballar en el manteniment i reparació dels camins rurals del terme municipal.
L’Agència de Desenvolupament Local oferix al llarg de l’any els programes “Dilluns amb treball”, “Itineraris professionals” i “Dimecres amb emprenedors” així com tallers i cursos diversos que naixen com a necessitat i iniciativa d’estos grups d’orientació laboral. Al llarg d’enguany es mantenen també les ajudes municipals a l’autoocupació que consistix en una ajuda equivalent al 50% del cost del segur d’autònom durant un any.
Igualment, durant els mesos de juliol i agost es van incorporar a l’ajuntament d’Algemesí 48 estudiants que, dins del programa La Dipu Et Beca, van realitzar pràctiques en els diversos departaments del consistori municipal i als que el consistori ha aportat una col·laboració econòmica de prop de 10.000 euros. A això, també s’ha afegit la iniciativa municipal de beques per a titulats desocupats d’Algemesí que ha aconseguit contractar a 30 jóvens per a realitzar treballs municipals.
Les empreses interessades podran trobar i descarregar tota la documentació, sol·licituds i formularis a través de la pàgina web institucional www. algemesi.es o bé a través de l’Agència de Desenvolupament Local (ADL) (plaça argentina, 1) en horari de 8 a 15 hores. Tel: 96.201.76.00. Serà en este mateix lloc, ADL, on s’hauran de presentar les sol·licituds d’ajuda a la contractació per part de les empreses. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada