dijous, 18 de juliol del 2013

TECMA POSA EN MARXA UN PROGRAMA INTEGRAL PREVENTIU QUE DISMINUÏX LA MORT SOBTADA EN L’ESPORT EN UN 95%


 Clínica Tecma està posant en marxa el seu programa ‘Club Esportiu Cardio Saludable’. Es tracta d’un pla que controla la salut dels esportistes, detecta anomalies, evita riscos, malalties i impartix formació sobre Primers auxilis i reanimació cardiopulmonar a entrenadors i personal auxiliar dels clubs.
Un dels perills de practicar esport a qualsevol edat és la mort sobtada, produïda per riscos cardiovasculars que comporta la realització d’esport i que determina les característiques físiques de cada persona. Per este motiu, Clínica Tecma desenvolupa este projecte global i preventiu, que disminuïx en un 95% la mort sobtada.

En primer lloc, este pla realitza un control basat en la història clínica de cada pacient, en la realització d’un electrocardiograma i en la valoració mèdica i cardiológica dels resultats obtinguts. “Amb este sistema es prevenen malalties cardiovasculars, es detecten possibles anomalies que tinga el pacient i es pot previndre la mort sobtada cardíaca”, expliquen els professionals de la clínica.
El programa Club Esportiu Cardio Saludable està dirigit a tots aquells clubs que a més de mantindre un control professionalitzat dels seus jugadors, vullguen obtindre formació específica per a saber actuar davant de problemes d’este tipus.
La formació dels entrenadors i del personal de cada club és bàsica, per això la clínica completa les revisions a què obliga la Federació amb un programa educatiu sobre reanimació cardio pulmonar, amb consells pràctics, tallers de preguntes als professionals i cursos periòdics per a actualitzar coneixements.
Ja són uns quants clubs els que s’han adherit a este programa i gràcies al qual s’han detectat diverses anomalies en xiquets esportistes. “Gràcies a les revisions i a la formació, sabem amb quin tipus de xiquets entrenem i quines cures i exercicis hem d’atendre tant de manera individual com quan treballem en conjunt”, afirmen des d’un dels clubs.
Este programa està carregat d’un gran benefici social, ja que s’atén de manera detallada a la salut dels xiquets, que estan exposats tant a beneficis com a riscos al practicar activitat esportiva. I perquè es puguen realitzar els diagnòstics amb la màxima facilitat per al club, Clínica Tecma dóna a triar entre les seues instal·lacions o les del club per a dur a terme el pla de revisió cardiológica, utilitzant les mateixes tecnologies i mètodes en ambdós llocs.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada