dimecres, 17 de juliol del 2013

SUECA APOSTA PER LA FORMACIÓ PROFESSIONAL DUAL


l’empresari interessat a participar en este nou model de contracte es beneficiarà d’avantatges, com ara l’exempció de les quotes de la Seguretat Social, la bonificació del 100% de la formació, la bonificació per transformació en indefinit i la formació del treballador.

El Departament de Promoció Econòmica; l’Associació Arrima't, que aglutina a Serveis, Comerços, i ara també empresaris, del municipi; i la Cambra de Comerç, aposten per la creació d’ocupació juvenil

La regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, Mª José Sarrió; la tècnica de l’àrea, Flor Barona; els representants d’Arrima’t, Associació de Serveis i Comerç, i també d’empresaris, de Sueca, Tony Landete, Miquel Palacios, Mónica Beltrán i Daniel Osca; i Isabel Galbis, en representació de la Cambra de Comerç, han mantingut una reunió amb l’objectiu de posar en marxa una nova iniciativa que afavorirà la creació d’ocupació juvenil, a través de la denominada formació dual, amb el nou contracte de Formació i Aprenentatge. “El que pretenem és facilitar tota la informació al respecte al col·lectiu d’empresaris i comerços del municipi, perquè possibiliten la creació de contractes laborals a joves d’entre 16 i 30 anys”, ha explicat la regidora de Promoció Econòmica, Mª José Sarrió.
El nou contracte facilitarà l'ocupació i formació dins de l’empresa a joves de Sueca inscrits en l’Oficina d’Ocupació. Per la seua banda, l’empresari interessat a participar en este nou model de contracte es beneficiarà d’avantatges, com ara l’exempció de les quotes de la Seguretat Social, la bonificació del 100% de la formació, la bonificació per transformació en indefinit i la formació del treballador. Per la seua banda, el jove treballador obtindrà una formació que li possibilitarà l’obtenció d’un certificat de professionalitat i cobertura per desocupació, cobertura total de la Seguretat Social i cobertura del Fons de Garantia Salarial.
El primer pas és posar en marxa esta experiència pilot, donant a conéixer els empresaris de Sueca, i la comarca, els beneficis d’esta contractació per a afavorir així la creació d’ocupació. Tota aquella empresa interessada a oferir este tipus de nou contracte pot dirigir-se al departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament on se li assessorarà”, ha explicat Sarrió. Des d’Arrima’t, consideren esta iniciativa “molt interessant per als empresaris, perquè suposa uns avantatges més que considerables, que repercutixen en benefici del funcionament del negoci”. “El més important d’esta opció que es planteja, és que contribuïx a pal·liar les altes taxes de desocupació juvenil. A més, ixen beneficiades totes les parts: s’afavorix la creació d’ocupació, l’empresari obté avantatges d’estes contractacions i el treballador aconseguix una formació molt important, com és la relativa a l’obtenció d’un certificat de professionalitat, que, s’ha demostrat, resulta més efectiva a l’hora de trobar un treball”, conclou Sarrió.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada