dimarts, 2 de juliol del 2013

FUSIÓ D´ART I MÚSICA EN LA GALA DE LA BANDA “LIRA ALMUSSAFENSE” I EL CENTRE CULTURAL ANDALÚS D´ALMUSSAFES


El programa de les Festes d'Almussafes 2013 va arrancar, dissabte passat dia 29, amb la Gala Artístic Musical, que es va celebrar a partir de les 23 hores en el pati del CEIP Almassaf. Centenars de veïns i veïnes es van donar cita en el recinte educatiu per a disfrutar d'un espectacle dissenyat conjuntament per la Societat Musical “Lira Almussafense” i el Centre Cultural Andalús de la localitat que es va desenrotllar durant dos hores i que va fusionar amb èxit el sabor d'Andalusia amb els elements musicals més tradicionals de la banda.

El propi alcalde, Albert Girona, i la regidora de Festes, Esperanza Carbonell, van agrair l'esforç organitzatiu dut a terme per ambdós associacions locals, dotades d'un fort pes artístic i cultural en la població i unides per primera vegada per a traslladar a l'escenari la força dels elements andalusos amb la popularitat de la música que sorgix de la varietat instrumentística de la banda local. El president de la Societat Musical, Juan Pérez, junt amb la Musa de la Música, Nadia Villalba, i els seus dos acompanyants van arreplegar la placa en agraïment a la labor desenrotllada pel director de la banda i els músics integrants de la mateixa i, per part del Centre Cultural Andalús, van ser el seu recentment anomenat president, Manuel Anales, i la Reina Infantil del centre, Judith Cerveró, els que van representar a la totalitat dels socis de l'entitat en el reconeixement públic que se'ls va brindar amb caràcter previ a la interpretació dels Himnes.
Els cinc directors que van coordinar la totalitat de les actuacions incorporades a la gala van rebre nombroses ovacions del públic assistent. Casimiro Quesada, director del Cor Rociero, Alonso Galindo i Salvadora Furio, directors del Grup de Balls de Saló, Luís Montenegro, director de Ball Clàssic, i Josep Escandell, Mestre director de la “Lira Almussafense”, van viure intensament l'espectacle nocturn, que va inaugurar la pròpia banda amb el pasdoble “Churumbelerías”. A continuació, el cantant solista Pablo Crespo va interpretar el pasdoble “La morena de mi copla” i la tabola de Quiroga “Ojos verdes” i la banda va tancar el primer bloc amb la marxa “La Zarzamora”.
A continuació, es va incorporar a l'escenari el Cor Rociero “a l'Alba”, cantants que junt amb la banda van delectar als espectadors amb “La Saeta” i la “Salve Rociera” i la qualitat musical va tindre un dels seus moments àlgids amb la interpretació del tema “Palindromia flamenca” per part del guitarra solista, Casimiro Quesada i el saxo solista, Francisco Nicola.
Així mateix, la diversió va estar assegurada en l'intermedi amb la interpretació de “La Habanera de Cadiz” per part de dos cantants del Centre Cultural Andalús i amb la Chirigota "Los Arrejuntaos”.
El pasdoble “España Cañi” i els balls interpretats pel grup de Ball Clàssic “Aires del Sur” i el de Balls de Saló al ritme del fandango “Doña Francisquita”, el tango “el Choclo”, la suitte espanyola “Sevilla”, la Guajira cubana “Guantanamera” i l'intermedi “La Boda de Luis Alonso” van ambientar una gala, que es va clausurar amb la interpretació dels himnes d'Almussafes, Andalusia i València.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada