dijous, 4 de juliol del 2013

ALGEMESÍ SUBSTITUIRÀ ELS ARBRES BRACHICHITON PER GENERAR GREUS PROBLEMES EN EL PAVIMENT I CANONADES



 La regidoria de Parcs i Jardins de l’Ajuntament d’Algemesí ha procedit a canviar els arbres coneguts com brachichiton que es troben ubicats en l’inici del Camí de la Tancadeta, als voltants de la zona del Pla, i la plaça de la Constitució pels greus problemes que causen les seues arrels en el paviment i canonades subterrànies. Esta espècie arbòria es caracteritza en la seua maduresa per disposar d’unes fortes i extenses arrels que aconseguixen alçar el paviment i lloses de voreres del voltant del tronc, alçant inclús l’asfalt dels carrers i carreteres d’algunes zones de la localitat on estan ubicats i trencant canonades subterrànies en les proximitats.

Per este motiu, el consistori ha decidit substituir-los per exemplars de til·lers, una espècie europea molt més adequada a l’espai existent en les voreres, aromàtica i les arrels de les quals no alcen el paviment. En esta mateixa zona d’Algemesí ja s’han plantat diversos exemplars d’esta espècie i el seu resultat ha sigut molt positiu.
La intenció és plantar els nous exemplars a l’hivern, ja que és eixa la millor època de plantació per a esta espècie per tindre llavors menor necessitat d’aigua i adaptar-se millor al terreny i al clima. També s’ampliarà la grandària dels escocells per a assegurar el seu òptim desenvolupament.
El brachichiton o arbre botella és un arbre procedent d’Austràlia amb unes grans arrels que busquen aigua de forma constant, per això ha causat seriosos problemes en el paviment i en les canalitzacions de les canonades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada