dijous, 25 d’octubre del 2012

LA MANCOMUNITAT DE LA RIBERA ALTA IMPARTIRÀ CLASSES D’EDUCACIÓ VIÀRIA A MÉS DE 2000 XIQUETS DE LA COMARCA



El nou servei gratuït d’Educació Viària de la Mancomunitat de la Ribera Alta ha tingut una gran acollida entre els ajuntaments de la comarca. Fins al moment, 17 localitats (Alberic, Alcàntera de Xúquer, Antella, Beneixida, Benimodo, Benimuslem, Carcaixent, Càrcer, Gavarda, Guadassuar, l’Ènova, Llombai, Montroi, Rafelguaraf, Sumacàrcer, Tous i Castelló de la Ribera) s’han adherit als cursos d’Educació Viària que el personal especialitzat de la Mancomunitat impartirà a més de 2.100 escolars d’Educació Infantil i Primària d’una vintena de col·legis de la Ribera Alta.
L’objectiu és fomentar conductes i hàbits vials correctes i formar individus responsables conscients de la seua salut i seguretat, que comprenen les normes de circulació i són crítics amb els que no les respecten.
Per a aconseguir-ho, el personal de la Mancomunitat, que col·laborarà amb la policia local dels pobles adherits, compta amb material didàctic i lúdic (panells, audiovisuals, puzles, etc.) per a realitzar jocs, tallers i dinàmiques de grup per mitjà de les quals conscienciarà els xiquets sobre la necessitat d’aconseguir uns carrers més segurs per a tots, tant conductors com vianants. A més, els coneixements teòrics es completen amb la realització d’un circuit amb senyals de circulació i altres elements urbans en el qual els xiquets i xiquetes posaran en pràctica les normes i hàbits de trànsit i seguretat apresos.
Segons el president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Cristóbal García, “busquem que els carrers i places dels nostres pobles siguen llocs cada vegada més segurs per a conductors i vianants.”
Aquestes classes d’Educació Viària estan adaptades a les diferents edats dels alumnes. Als xiquets d’Infantil se’ls ensenya com han de comportar-se com a vianants i quan viatgen amb cotxe, els de Primària aprenen, a més, els senyals de circulació, la circulació correcta amb bicicleta i l’ús dels mitjans públics de transport.
Finalment, també es tracta de conscienciar als escolars sobre la figura del policia com a servidor públic, que treballa per la nostra seguretat i benestar.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada