dimarts, 11 de juny del 2013

TERTÚLIA A l’ATENEU DE SUECA AMB EL TÍTOL “MILLORAR LA QUALITT DE VIDA DELS PACIENTS AMB FIBROMIÀLGIA”


  Millorar la qualitat de vida dels pacients amb enfermetat de fibromiàlgia és l'enunciat de la xerrada-col·loqui dins Les Terúlies de l'Ateneu que es durà a terme a les 20 hores del pròxim divendres, 14 juny, a l'Ateneu Sueco del Socorro del carrer Sequial.
En aquesta ocasió intervindran Vicent Palop Larrea, sots-director metge assitencial de l'Hospital de la Ribera; les doctores residents de medicina familiar del mateix centre, Mara Sempere Manuel i Patrícia Roth Damas; i l'advocat Juan-Vicente Santos.

La fibromiàlgia és una síndrome crònica que es caracteritza per un dolor difús, cansament i altres símptomes. No és contagiosa, i recents estudis semblarien indicar que pot haver-hi una predisposició genètica. Encara hi ha molts dubtes al voltant de la natura de la malaltia i actualment no hi ha cura, encara que existeixen formes de millorar la vida dels afectats.
Afecta majoritàriament a dones amb una proporció de 3-5:1 i algunes estadístiques assenyalen que podria afectar al 5% de la població, i en edats compreses entre els 25 i el 45 anys, amb nivell d'estudis bàsic i renda familiar mitja-baixa.
En acabar el col·loqui, a la seu de la mateixa societat, n'hi haurà un sopar d'entrepà amb els tertulians i membres de l' Associació de Fibromialgia de Sueca (AFIS) al qual pot apuntar-se qui vulga.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada