divendres, 7 de juny de 2013

MÉS DE 600 PERSONES PARTICIPEN EN LA XIV TROBADA DE MUIXERANGUES D’ALGEMESÍ 2013


Enguany actuen la Muixeranga d’Algemesí, Nova Muixeranga, Moixiganga de Tarragona i Xicots de Vilafranca

 La plaça Major d’Algemesí acull la que serà la XIV edició de la Trobada de Muixerangues. El dissabte 8 de juny, a les 19.30 hores, s’iniciarà esta exhibició en què més de 600 muixeranguers i castellers oferiran tota una gamma de torres humanes i figures simbòliques. D’esta manera es reviu una tradició, els orígens de la qual es perden en el temps i en la que Algemesí ha aconseguit conservar i exportar a altres terres.
La Muixeranga d’Algemesí i la Nova Muixeranga seran els grups amfitrions de la Moixiganga de Tarragona i els Xicots de Vilafranca respectivament. Tots ells faran la seua entrada en la plaça per algun dels seus carrers i de forma alternativa construiran les seues torres i figures al llarg de la vesprada. La demostració finalitzarà amb la construcció de quatre muixerangues que alçaran les seues torres a l’uníson i totes elles al mateix temps.
Es tracta d’un esdeveniment únic perquè reunix a les dos muixerangues d’Algemesí i a dos grups de castellers que mostren diverses formes d’entendre la construcció dels castells humans, a més de reforçar els llaços d’amistat entre muixeranguers i casteller”, assegura el regidor de Cultura, Gabriel Palop.
La Moixiganga de Tarragona té un fort component religiós, en este cas centrat en la passió, mort i resurrecció de Jesús. El seu treball de recuperació de figures simbòliques es mostrarà a Algemesí durant esta trobada.
Per la seua banda, Xicots de Vilafranca són una colla castellera que va nàixer en 1982 i que compta amb un prestigi en el món casteller català gràcies a la seua evolució i treball constant. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada