divendres, 7 de juny del 2013

ELS REGANTS DE LA RIBERA REBUTGEN EL PLA DE LA GV.


Els regants de la Ribera Baixa no tenen cap intenció de recolzar l’intercanvi d’aigua de reg per al consum humà que promou el Consell.

Els regants de la Ribera Baixa que integra els municipis de Sueca, Cullera, Corbera, Fortaleny, Polinyà i Riola, van rebutjar el pla de la Generalitat que el secretari autonòmic d’Aigua, Joaquín Vañó, va anunciar dimarts passat.
Els usuaris d’estos sis municipis no tenen cap intenció de recolzar l’intercanvi d’aigua de reg per al consum humà que promou el Consell.
Segons el pla hidrològic en vigor l’abastiment humà té preferència sobre el regadiu. els usuaris tradicionals no veuen amb bons ulls la cessió de l’aigua que usen per al reg.
Segons el president dels regants de Sueca, José Pascual Fortea, és el moment que els ajuntaments de la Ribera Baixa reclamen la concessió d’aigües perquè ara està en tramitació el pla hidrològic de conca.
Segons Fortea els ajuntaments han de disposar d’una concessió pròpia per a consum humà i els regants, la mateixa que mantenen des de fa segles.
El Sindicat de Regs de Sueca té en l’actualitat dret, segons el pla hidrològic, a 15.365 litres per segon, el sindicat de Cullera a 7.234 i la séquia de Quatre Pobles a 2.312, que consideren intocables.
Els regants temen que la cessió d’aigua, per la que, segons el pla del Consell, rebrien una compensació econòmica, puga interpretar-se com una venda dels seus drets.

Font: Levante emv

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada