dimecres, 12 de juny del 2013

ELS PREMIS LITERRIS CIUTAT D´ALZIRA OBRIN LA 25a EDICIÓ


El termini de presentació d’originals estarà obert fins el 12 de setembre per a totes les categories.

La dotació global ascendeix a 65.500 €


Els XXV Premis Literaris Ciutat d’Alzira han començat ja amb l’obertura del termini de presentació d’originals. Tot i la crisi econòmica, el certamen es manté com una cita ineludible de la tardor literària en el nostre àmbit lingüístic, gràcies al ferm compromís dels patrocinadors amb les 7 modalitats i una dotació global molt atractiva, que ascendeix a 65.500 €.

El XXV Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira està dotat amb 16.000 €, la mateixa quantitat que guanyarà el guardonat amb el XVIII Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil. La dotació del XIX Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General és de 12.000 €; la del XV Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta, de 8.000 €; la del VIII Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca, de 6.000 €; la del VIII Premi de Poesia Ibn Jafadja, de 5.000 €; i la del XVIII Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre de 2.500 €.
El termini de presentació d’originals estarà obert fins el 12 de setembre per a totes les categories. El veredicte dels premis es farà públic la nit del 8 de novembre, en el transcurs del tradicional sopar literari, excepte el del Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca –que s’anunciarà el 25 d’octubre– i els del Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil i el Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre –que es comunicaran el 31 d’octubre. Amb tot, els set guardons es lliuraran oficialment durant el sopar del 8 de novembre, on els guanyadors rebran, a més de l’import en metàl·lic de cada premi, el trofeu dissenyat per Manuel Boix.
El prestigi dels Premis Literaris és fruit de l’aposta de les sis entitats convocants –l’Ajuntament d’Alzira, la Universitat de València, la Mancomunitat de la Ribera Alta, Fundació Bancaixa, el Centre Alzira-València de la UNED i Edicions Bromera– per aquests guardons literaris, que es mantenen en totes les categories malgrat la complicada situació econòmica actual. El certamen confirma així la seua bona salut, ja que cada any reuneix més participants i guanya rellevància social i cultural.
El regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Alzira, Carlos Correal, ha destacat la importància d’esta edició, «ja que arribem a la 25 edició dels premis, en el cas del de novel·la, fet molt important per a la nostra literatura, perquè este certamen és dels més importants en la nostra llengua i la seua continuïtat és senyal de solvència i salut literària». Correal també ha assenyalat «el renovat compromís de totes les entitats patrocinadores dels premis, fet que representa el suport col·lectiu que es dóna en el certamen».

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada