dimecres, 12 de juny del 2013

ALGEMESÍ PRESENTA LES CONCLUSIONS DEL PROJECTE EDUCATIU EUROPEU COMÈNIUS


Els IES participants han exposat les principals conclusions d’un projecte de noves tecnologies per a superar el fracàs escola i facilitar la inserció laboral


El saló de ple de l’Ajuntament d’Algemesí ha sigut el lloc de celebració per a acollir a la delegació d’autoritats italianes, de la regió de Reggio Calàbria, així com a les locals, per a presentar els resultats del projecte educatiu Comènius. Un projecte que ha tingut una duració de de dos anys i en el que els alumnes dels dos instituts d’educació secundària d’Algemesí, IES Sant Vicent Ferrer i l’IES Bernat Guinovart, han participat conjuntament amb alumnes de la ciutat i la regió de Reggio Calàbria. Este projecte se centra fonamentalment a ensenyar als estudiants, professors i empresaris a trencar les barreres de la bretxa digital com una forma de lluitar contra el fracàs escola i l’abandó escolar primerenc.

Per a això s’han elaborat dos guies que expliquen com crear i mantindre una identitat digital i com crear una imatge de marca amb la web 2.0. Amb elles es treballarà en diversos tallers amb alumnes, professors i emprenedors, una experiència que podrà utilitzar-se en tots els centres educatius europeus.
També es busca acostar les empreses als centres educatius amb l’eslògan “adopta una empresa”, on els alumnes han estudiat tots els processos que es realitzen en el procés productiu i de vendes a fi d’analitzar les ferramentes digitals per a cada cas i ajudar a fer que siguen més competitives.
El projecte s’engloba dins d’un marc de cooperació entre associacions, centres educatius i empreses que promourà futurs projectes de mobilitat europea. La jornada de difusió del projecte europeu ha comptat amb la presència de la diputada d’Educació de la diputació de València, Oreto Segura; la regidor d’Educació de l’Ajuntament d’Algemesí, Beatriz Díaz; el regidor d’Indústria de l’Ajuntament d’Algemesí, Marià Clemente; els directors dels dos instituts algemesinenses, Josep Bernardo i Enrique Cebolla, així com el President de l’Associació d’Empresaris d’Algemesí (EMPAL), Juan Carlos Ferragud junt amb autoritats de la regió italiana.
Maria Grazzia Blefari ha presentat els resultats del projecte CAUS Itàlia. Sonsoles Jiménez i Maximiliano Stratti han mostrat els resultats de CAUS Espanya, mentres que els alumnes de l’IES Sant Vicent Ferrer, Roger Ferrandis i José Montoro, han explicat les experiències europees en l’aplicació pràctica de CAUS 2.0 i els alumnes de l’IES Bernat Guinovart, Cristina García i Francisco Javier Sancho, han exposat el projecte AVIR-La Ribera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada