dimecres, 5 de juny de 2013

EL PEDAGOG I INVESTIGADOR FRANCESCO TONUCI PARTICIPA EN LES VII JORNADES SOCIOEDUCATIVES CELEBRADES A SUECA El Centre Municipal Bernat i Baldoví es va omplir ahir a la vesprada d’assistents a les VII Jornades Socioeducatives desitjosos d’escoltar les explicacions del pedagog i creador del projecte “La ciutat dels xiquets i les xiquetes”, Francesco Tonucci qui, ja al matí, va participar també en les IX Jornades sobre Psicologia, Educació i Municipi, celebrades també en Sueca.
Tonucci no va defraudar el nombrós públic congregat que va escoltar atentament la seua conferència amb el títol “Com i per a qui l’Escola de demà. (D’una Escola per a pocs, a una Escola per a molts)”.
Les VII Jornades Socioeducatives, organitzades pel gabinet Psicopedagògic Municipal i la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Sueca, i dirigides a professors de centres educatius i pares i mares d’alumnes, van ser presentades per la regidora d’Educació, Raquel Tamarit, i el psicòleg municipal, Carles Vendrell, els quals van glossar en les seues intervencions la reconeguda trajectòria professional i personal de Tonucci.
Francesco Tonucci per ser mestre, pedagog i, sobretot, per la seua vocació per la infància, s’ha fet mereixedor del títol de 'xiquetòleg', una paraula que no ha sigut inventada per mi, i que li definix a la perfecció per la seua vocació de mirar el món amb ulls de xiquet i el seu interés per donar-los veu per a denunciar els errors que els adults cometem”, va explicar Tamarit.
Un dels avantatges que tenim quan organitzem jornades com esta és que podem estar molt prop de savis com Francesco Tonucci”, va afirmar Vendrell.
Em sent molt satisfeta per l’èxit de convocatòria i assistència tan gran que ha tingut esta Jornada i, sobretot, per haver pogut comptar amb la presència de Tonucci, no sols per ser un savi, una eminència en el terreny de la investigació, sinó també per la seua qualitat humana i la seua capacitat d’impressionar i mantindre l’atenció d’un auditori replet de persones”, conclou Tamarit. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada