dimecres, 26 de juny de 2013

COMPROMÍS PER L'ALCÚDIA RECLAMA EL PAGAMENT DEL DEUTE AMB ELS MENJADORS ESCOLARS


Compromís proposa que els menjadors escolars estiguen en funcionament els 10 mesos de curs escolar i en estiu per a xiquets i xiquetes en risc de dèficit alimentari

 Compromís per l'Alcúdia ha presentat una moció a l'Ajuntament en la que denuncia la situació d'impagament de la Conselleria amb els menjadors escolars, tant pel que fa a les beques com a les despeses de funcionament. La moció presentada també aborda altres temes com la recent modificació de l'Ordre que regula les ajudes als menjadors en la que per primera vegada s'inclouen centres privats concertats en un nou pas de potenciació de l'escola privada, marginant de pas als alumnes d'ESO dels centres públics. La necessitat de que els menjadors escolars funcionen durant els 10 mesos de curs escolar -i no 8 com actualment- i de l'obertura de menjadors en estiu per atendre als xiquets i xiquetes de famílies amb greus problemes econòmics completen aquesta moció.

Paco Sanz, regidor de Compromís per l'Alcúdia, denuncia que a hores d'ara, la Conselleria només ha abonat els diners corresponents al mes d'octubre, és a dir, el primer mes del menjador, devent les despeses corresponents als restants 7 mesos de funcionament dels menjadors escolars el que està posant en greus problemes el manteniment dels mateixos. A l'Alcúdia el deute acumulat amb les tres escoles públiques és d'uns 142.000 euros, deute que es podria elevar a 3 milions d'euros en tota la Ribera. La moció reclama el pagament immediat del deute que té contret la Generalitat amb els menjadors escolars.
El regidor de Compromís denúncia per altra part que el passat 14 de juny es va modificar l'Ordre que regula les ajudes de menjador escolar en els centres educatius en la que per primera vegada s'inclouen centres privats concertats en un nou pas de potenciació de l'escola privada. L'ordre suposa una clara discriminació a l'alumnat sense recursos de l'Educació Secundària Obligatòria escolaritzada en Instituts Públics -IES- ja que no comptem amb menjador escolar. La nova regulació especifica que l'ordre d'ajudes s'aplicarà en els centres privats concertats també als alumnes d'ESO però no al mateix alumnat dels centres públics. A més aquesta nova mesura que afavoreix l'ensenyament privat concertat pot ocasionar un nou retall en les quantitats a percebre pels alumnes en augmentar en número de beneficiats.

A més Compromís per l'Alcúdia demana a la Conselleria que els menjadors escolars estiguen oberts els 10 mesos lectius, i no 8 com actualment. Això implica que ha d'ampliar-se la partida destinada a beques i despeses de funcionament. Respecte a la situació creada per xiquets i xiquetes en risc de no rebre una alimentació adequada, Compromís demana que la Generalitat també s'implique i amplie els 500.000 destinats a menjados socials per a xiquets durant l'estiu. La quantitat destinada per la Diputació arribarà a 2.325 xiquets i xiquetes, quan són molts més els casos de necessitat.
Finalment Compromís demana que el pròxim curs totes les famílies necessitades tinguen beques completes i no el 70% que han tingut la majoria d'aquestes famílies en el present curs, el que ha fet que moltes d'elles hagen tingut que abandonar el menjador per no poder fer front a les despeses de l'altre 30%.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada