dimarts, 28 de maig del 2013

EL PROJECTE RIU DESENVOLUPA EN L´ALQUERIETA UNA ACTIVITAT RELACIONADA AMB LA NETEJA DE l’ESPAI PÚBLIC I EL RECICLATGE


L’acció es va dirigir als xiquets i xiquetes del barri i als seus pares

El Projecte RIU del Centre de Salut Pública d’Alzira, amb la col·laboració del personal de Servicis Socials del Centre de Participació Ciutadana, han desenvolupat, en el barri de l’Alquerieta, una activitat de sensibilització comunitària relacionada amb la neteja de l’espai públic i la importància del reciclatge. Dotze agents de salut formats en les dos edicions del Projecte RIU van dirigir les activitats amb el suport de les tècniques de les institucions organitzadores.
Esta iniciativa va sorgir de la dinamització del mapa d’actius en salut del barri de l'Alquerieta elaborat estos mesos passats en el Projecte RIU. El grup d’agents de salut i professionals que va realitzar este treball va prioritzar la neteja i atenció de l’entorn, així com la realització d’activitats amb població infantil.
L’acció es va dirigir als xiquets i xiquetes del barri i als seus pares. Després de la presentació de les activitats que s’anaven a desenvolupar, es va llegir un conte que tractava sobre la importància de mantindre net el barri. A continuació, es va invitar la població infantil i als seus pares a reciclar els objectes de la zona com a requisit per a participar en els jocs. Es van facilitar bosses de fem amb distintius de colors (blau, verd i groc) i guants i es va procedir a l’arreplega i abocament de les bosses en els contenidors de reciclatge del carrer.
A continuació, es van consensuar les regles del joc i es van distribuir a les xiquetes i xiquets en grups per a participar en els jocs no sexistes triats rotant cada un cert temps. Els que no complien els acords, passaven 5 minuts en fora de joc. Es va implicar els pares perquè participaren també en els jocs i es va realitzar un taller amb ells per a conéixer els usos destinats a la zona i les activitats que els agradaria organitzar en un futur en este espai.
L’avaluació va ser molt positiva per l’alta participació i les opinions que les xiquetes i xiquets van expressar al finalitzar la vesprada: haver-se divertit, aprendre a reciclar, a cuidar el seu barri i a respectar als altres. Les tècniques van expressar la necessitat de continuar amb esta línia d’acció perquè es produïsquen canvis i es mantinguen en el temps.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada