dimarts, 21 de maig del 2013

CULLERA REP PROP DE 200 PARTICIPANTS EN LA V JORNADA D’INFORMACIÓ I PREVENCIÓ “LA RIBERA CONTRA EL CÀNCER”



 Cullera va acollir ahir, amb prop de 200 assistents, la V Jornada d’Informació i Prevenció “la Ribera contra el Càncer”, organitzada pel Departament de Salut de la Ribera en col·laboració amb l’Ajuntament i la Junta Local de la lluita contra el Càncer d’este municipi de la Ribera Baixa.
La Jornada ha sigut inaugurada per la directora general de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat, Lourdes Monge, acompanyada per l’alcalde de Cullera, Ernesto Sanjuán, pel director gerent del Departament de Salut de la Ribera, Manuel Marín, i per la presidenta de l’Associació de la lluita contra el càncer en Cullera, Marisa Montagut.
Esta Jornada forma part d’una sèrie que el Departament de Salut de la Ribera va començar en 2010 i que ja ha recorregut uns quants municipis de la comarca. En concret, han sigut els municipis d’Almussafes, Alzira, Sueca i Carcaixent els que ja han acollit esta Jornada, amb una participació global de més de 1.800 persones de tota la comarca.
La Jornada “la Ribera contra el Càncer” s’articula entorn de diverses ponències i taules redones, que aborden diferents aspectes relacionats amb la prevenció primària i secundària de la malaltia (des d’hàbits de vida saludables fins als programes de prevenció precoç d’alguns tumors, com el de mamella i còlon), així com la cartera de servicis amb què compta el Departament de Salut de la Ribera per al diagnòstic i tractament de la malaltia, i en la que juga un paper primordial l’abordatge integral del tumor i l’aposta per la tecnologia i per la investigació genètica.
Segons ha destacat la directora general “cada any en la Comunitat es diagnostiquen uns 20.100 nous casos de càncer, sent esta malaltia la segona causa de mort en la nostra autonomia, per darrere de les malalties cardiovasculars”.
Monge ha afirmat que en els últims anys s’està observant, gràcies a la detecció precoç d’alguns tumors i al progrés en els tractaments una reducció en la mortalitat.
Per la seua banda, el director gerent del Departament de Salut de la Ribera, Manuel Marín, ha destacat que “atenent a les estadístiques, 1 de cada 3 habitants de la comarca de la Ribera podria patir algun tipus de càncer al llarg de la seua vida”.

El càncer colorectal, de mamella, pulmó i pròstata representen el 80% de tots els tumors diagnosticats en la comarca de la Ribera”, ha destacat Marín, el qual ha assenyalat que “els tumors de mamella són la major amenaça de la població femenina seguit dels ginecològics (úter, ovari i cervix); en els barons, el més comú és el de pròstata, seguit dels de pulmó i còlon”.
El Departament de Salut de la Ribera té previst continuar i ampliar a altres municipis de la comarca estes accions de formació i conscienciació sobre el càncer, dirigides tant a professionals com a la població en general.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada