divendres, 19 d’abril del 2013

SUECA INAUGURA UNA EXPOSICIÓ QUE COMMEMORA ELS 100 ANYS DE VIDA DE LA GRANJA ARROSSERA


La mostra podrà visitar-se fins al 12 de maig



L’Espai Moret de la sala Els Porxets acull des d’ahir l’exposició amb el títol “La Granja: 100 anys d’història”, amb la qual es commemora el centenari d’aquesta insigne institució del municipi de Sueca. La mostra, dissenyada pel periodista Francisco Pérez Puche, sota la supervisió tècnica de l’actual director del Departament de l’Arròs, Ramón Carreres, s’oferix a l’espectador dividida en tres parts: una primera, en la qual el visitant podrà conéixer més a fons com s’ha desenvolupat el cultiu de l’arròs a Espanya i en el món; una segona, en la qual s’explica la tasca que es realitza actualment a “la Granja” i les possibles línies d’investigació d’interés per al futur, a més d’exposar mostres d’arròs en panícula, corfa i elaborat, de varietats d’arròs antigues i recents, junt amb plantes vives que mostren la diferència d’arquitectura de planta entre les varietats de fa 80 anys i les actuals obtingudes en el Departament, així com alguns instruments de laboratori antics; i una tercera part, en la qual es realitza un recorregut històric pels 100 anys d’història de la institució i els set directors que han estat al capdavant de la mateixa.

“Des del Departament de l’Arròs volíem commemorar esta efemèride des de dos enfocaments: un d’ells, dirigint-lo al món científic i tècnic, al món de l’agricultor arrosser i de la indústria. L’altre, dirigint-lo al poble de Sueca perquè coneguera un poc millor el treball que es realitza en la Granja, i poguera disfrutar d’esta exposició. Esta mostra, a més, està dirigida també als estudiants de secundària i formació profesional. Per a això, el Departament de l’Arròs de València ens ha deixat una consola interactiva amb què els joves podran conéixer com es desevolupa el procés del cultiu de l’arròs”, ha afirmat Ramón Carreres, director del Departament de l’Arròs de Sueca.

L’acte d’inauguració va comptar amb la presència del secretari autonòmic d’Agricultura, Joaquín Vañó; l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo; el regidor de Cultura, Josep Navarro; el director del IVIA, Florentino Juste; i una gran representació de la corporació municipal i el sector arrosser. “L’arròs és per a nosaltres un ser viu que naix, creix, es desenvolupa i es reproduïx en una granja. Al llarg d’estos cent anys, el Departament de l’Arròs de Sueca ha treballat de valent davant de la necessitat de trobar varietats més productives i resistents, i de disposar d’arrossars més sans. Per este motiu, volem felicitar-los pel treball realitzat i per esta exposició. La història dels últims cent anys del nostre poble no s’entendria sense la Granja i, per esta raó, no hi ha suecà que no se senta orgullós d’ella”, en paraules del regidor de Cultura, Josep Navarro.

“Quan una institució complix cent anys és perquè ha fet les coses molt bé i això comporta la continuïtat. És cert que durant tot este temps hi han hagut moments durs, moments de gran incertesa... però, la necessitat de l’existència de la Granja, va aconseguir que eixos moments se superaren. En l’actualitat, i a pesar de la crisi, hem aconseguit el compromís de la Conselleria que la Granja es quedarà en Sueca i, a més, que es reforçarà el seu personal”, va explicar l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo. Per la seua banda, el secretari autonòmic d’Agricultura, Joaquín Vañó, va lloar el treball desenvolupat en el Departament de l’Arròs “una labor realitzada sempre davall una mateixa premissa: treballar pel sector de l’arròs, perquè els agricultors obtingueren un producte de qualitat que, a més, els proporcionara productivitat i rendibilitat. I tot eixe treball s’ha aconseguit sempre preservant el medi ambient en un entorn tan privilegiat com és el Parc Natural de l’Albufera”.
L’exposició podrà visitar-se fins al pròxim 12 de maig, de 19.30h. A 21.30 h., excepte els dies 29 i 30 d’abril i 1 de maig que romandrà tancada. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada