divendres, 12 d’abril del 2013

L’AJUNTAMENT DE L’ALCÚDIA DONA 10.000 € D’AJUDES ALS ALUMNES DE MÚSICA


Ahir de vesprada, a la Casa de la Música de l’Alcúdia, va tindre lloc el lliurament de beques als pares dels alumnes del Grau Elemental del Centre Professional de Música de l’Alcúdia i demà dissabte se lliuraran les corresponents als músics-becaris de la Filharmònica Alcudiana.

A l’acte van estar presents l’Alcalde de l’Alcúdia, Robert Martínez, el regidor de Cultura, Josep Lluís Millo, els presidents de l’Escola, Juan Martínez , així com la presidenta de l’AMPA del centre, Encarna Prats.
En total, el muntant de les dues modalitats de beques que concedeix l’Ajuntament per a l’any 2013 és de 10.000 €, 6.000 corresponen a les ajudes als alumnes de Grau Elemental: els 48 alumnes matriculats en 1r i 2n perceben 80 € cadascun i per als 24 alumnes que enguany fan 3r i 4t, l’ajuda és de 90 €. Estes beques les està concedint l’ajuntament des que, l’any 2009, la Generalitat va deixar d’atorgar-les. Des d’aleshores, i en resposta a les demandes dels pares del Centre Professional de Música, l’Ajuntament se’n fa càrrec per tal d’assegurar la continuïtat de l’ensenyament musical al poble.
Abans de començar l’acte d’entrega dels xecs a tots els becaris, l’alcalde va dirigir unes paraules als pares i mares presents, Robert Martínez va recordar la seua promesa de no retallar les ajudes en educació “Com ja és habitual des que la Conselleria va deixar de dotar amb beques els alumnes del grau Elemental de Música, l’Ajuntament s’ha fet càrrec també enguany- afirmà- i la nostra idea es continuar fent-ho també els anys que queden de legislatura”.
Per la seua banda el president del Centre Professional de Música de l’Alcúdia, Juan Martínez, va agrair la col·laboració que sempre tenen tant l’escola com la Banda per part de l’Ajuntament.“Les escoles de música estem passant per uns moments de gran dificultat econòmica – afirma Juan Martínez - en estos moments al centre de l’Alcúdia la Generalitat ens deu 57.000 € dels exercicis de 2011 i 2012, i les ajudes per al 2013 encara ni les ha convocades. Si no fora pel recolzament que tenim de l’Ajuntament, estaríem en un perill seriós d’haver de tancar l’escola”.
Demà, dissabte, al començament de la segona part del Concert de Primavera que oferirà la Banda Simfònica de la Filharmònica Alcudiana, se farà el lliurament de les ajudes als músics-becaris, una modalitat de beques que va nàixer ara fa 5 anys per a potenciar que els joves músics un cop entren en la Banda, continuen formant-se en l’Ensenyament Professional de Música. L’ajuntament paga a estos alumnes-músics l’assignatura d’instrument, mentre vagen aprovant i assistint a un percentatge d’assajos que no pot baixar del 60%. Depenent de l’instrument i de a quins cursos d’Ensenyament Professional estan matriculats, estes ajudes oscil·len des de 200 a 790 €. Enguany, l’ajuntament els hi destina 4.000€ en total.

El Concert de primavera se celebrarà a les 8 de la vesprada a la Casa de la Música.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada