divendres, 12 d’abril del 2013

ALZIRA ACOLLIRÀ LA Iª SETMANA GASTRONÒMICA



 Este matí s’ha presentat la I Fira Gastronòmica d’Alzira que se celebrarà del 3 al 12 de maig.
Són moltes les activitats que s’han programat entorn d’ella, com són un Concurs de Fotografia Gastronòmica, les Jornades de Cine i Gastronomia, el Concurs d’Arròs “Ciutat d’Alzira”, un sopar solidàri i la Fira Gastronòmica.
La 1ª Fira Gastronòmica està organitzada per l’Ajuntament d’Alzira i l’Associació Gastronòmica “El Bullit” i compta amb nombrosos col·laboradors.
El regidor de Cultura, Carlos Correal, ha destacat: “Esta Setmana Gastronòmica i totes les activitats que emboliquen a la mateixa naixen amb l’objectiu de difondre la nostra cultura culinària i promoure la seua integració en la vida cultural de la Ciutat”.

Els dies 3, 4 i 9 de maig se celebraran les “VII Jornades de Cine i Gastronomia”, en la Casa de la Cultura, organitzades pel Club Cinema Alzira.
El divendres, 3 de maig, a les 19 hores, es projectarà el documental “El pollastre, el peix i el carranc”. A les 20:30 hores hi haurà una degustació gastronòmica a càrrec d’Evarist Miralles.
El dissabte 4 de maig, a les 9:30 hores se celebrarà el taller “BabyChef”, que és un taller d’iniciació a la cuina per a xiquets. A les 11.30 hores, es projectarà la pel·lícula “Ratatouille”. A les 19 hores, es presentarà el llibre “Ànima mediterrànea” i a les 20 hores, es projectarà la pel·lícula “Deliciosa Marta” en v.o. en alemany.
Com a colofó, el dijous, 9 de maig, a les 20 hores es projectarà la pel·lícula “El Xef, la recepta de la felicitat” en v.o. en francés, l’entrada és a 3 euros, 2 la reduïda. A les 21:30 hores, tindrà lloc un tast de vins i formatges.
De l’IConcurs Nacional de Fotografia de Gastronomia “El Bullit” podrà participar qualsevol persona resident a Espanya, amb un màxim de 3 fotografies per participant. Les fotografies s’exposaran en la Casa de la Cultura, del 3 a l’11 de maig. Hi haurà tres premis, de 600, 300 i 150 euros.

El Sopar Solidàri “El Bullit” tindrà lloc el divendres, 10 de maig, en la Cotonera Events, a les 21:30 hores. Serà un sopar solidàri a benefici del banc d’Aliments. La venda d’entrades es realitzarà a través de ticketmaster Espanya. També es realitzarà una subhasta benèfica a través de www.ebay.es amb llibres firmats per grans xefs nacionals i internacionals, així com diferents productes de clubs esportius, cantants i artistes.

La I Fira Gastronòmica d’Alzira es realitzarà del 10 al 12 de maig en la Plaça Major d’Alzira amb al col·laboració de Firex. Dins d’este recinte se celebrarà el 12 de maig, el II Concurs Nacional d’Arròs “Ciutat d’Alzira” avalat per la D.O Arròs de València.

Els caps de setmana del 3 al 5 i del 10 al 12 de maig, es realitzarà la Ruta de Gintonics d’Alzira 2013 per diferents locals d’Alzira. Així com també, durant la setmana del 5 al 10 de maig, s’elaboraran Menús Gastronòmics de la Setmana Gastronòmica d’Alzira en diferents restaurants de la Ciutat.
També hi haurà cabuda per a diferents xarrades sobre nutrició esportiva (Clínica Tecma), sobre el procés del cacau (Pastisseria Llopis) i sobre “Brots, mini verdures i Flors comestibles (Germinar-te), entre altres.

Tota la informació es pot trobar en la pàgina web www.elbullit.es. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada