dimecres, 3 d’abril del 2013

ALGEMESÍ DEMANA QUE ELS BANCS I CAIXES RESPONGUEN EN CASOS DE MALES PRÀCTIQUES PER DESNONAMENTS I PREFERENTS


L’OMICi el Síndic d’Atenció Ciutadana oferiran informació per a ajudar als afectats
d'Algemesí

Els quatre grups polítics van aprovar per unanimitat reclamar interessos o compensacions econòmiques als organismes supramunicipals que deuen quanties importants al consistori.

El ple de l’Ajuntament d’Algemesí celebrat el passat 28 de març, va aprovar per unanimitat sol·licitar que es duguen a terme les modificacions legislatives pertinents perquè les entitats bancàries responguen en matèria de desnonaments i accions preferents. També s’exigix la modificació de la legislació hipotecària segons la recent sentència del Tribunal Europeu i que s’adapten les normes a criteris de justícia i equitat.
Els 21 regidors de l´Ajuntament d´Algemesí sol·liciten que les entitats bancàries reintegren totalment els depòsits realitzats per les persones que van depositar en preferents, ja que han vist greument perjudicades moltes persones, i especialment persones majors més vulnerables i en molts casos situacions precàries, en casos on s’ha produït un ocultament o un abús de confiança.
La proposta presentada pel grup municipal d’Esquerra Unida del País Valencià en format de moció i aprovada per unanimitat en l’últim plenari ha passat a ser institucional i aprovada per unanimitat. A més, també ha sigut aprovat que l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) i el Síndic d’Atenció Ciutadana d’Algemesí oferisquen la màxima informació possible i assessorament a les persones afectades per desnonaments o les participacions preferents.

Unanimitat en el pagament d’interessos de deute pendent

De la mateixa manera, els quatre grups polítics van aprovar per unanimitat reclamar interessos o compensacions econòmiques als organismes supramunicipals que deuen quanties importants al consistori i que, fins a la data, estan pendents de pagament.

Segons cita l’escrit aprovat “s’han d’exigir responsabilitats als causants de la delicada situació financera municipal, ja que igual que els ciutadans han de pagar uns interessos quan paguen els seus impostos fora de termini, també l’Administració ha de fer el mateix i donar exemple” cita la moció. I és que els ciutadans quan es retarden amb el pagament han d’abonar uns interessos de demora “si això ho exigim als ciutadans hem d’exigir-ho també a les administracions“, explica la moció.
Així doncs, la moció ha sigut presentada pel grup municipal Mes Algemesí i va ser aprovada per unanimitat en l’últim plenari del mes de març celebrat pel que s’ha institucionalitzat al comptar amb els vots favorables de tots els grups polítics amb representació municipal.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada