dilluns, 15 d’abril del 2013

JORNADES D’APROFITAMENT EDUCATIU DELS MUSEUS PER A ESCOLARS DE CULLERA



Torre del Marenyet
 La Regidoria de Patrimoni Històric i Museus de l'Ajuntament de Cullera ha organitzat els Jornades d'Aprofitament Educatiu dels Museus amb l’objectiu d’acostar el patrimoni local recuperat als escolars de Cullera.
Enguany, els Jornades se centraran en la visita i estudi de la Torre del Marenyet o de la Gola del riu Xúquer. Este monument, declarat B.I.C. Pel Ministeri de Cultura, ha sigut objecte de diverses intervencions de restauració per part de la Diputació de València.
L’activitat s’inicia quan el Tren Turístic arreplegarà als escolars de Cullera i els traslladarà fins a la parcel·la de la Torre on, després d’esmorzar, realitzaran una activitat denominada “L’aventura pirata”.
Els escolars visiten la torre coneixent els seus secrets, disfrutant de l’audiovisual i descobrint, com es va construir, els que l’habitaven, i la seua funció.
L’objectiu de l´activitat és submergir als escolars en ple segle XVI, fent que viatgen a la Cullera assolada pels pirates barbarescos i conéixer com es van haver de defendre els pobladors d’esta localitat marinera.
L’activitat està dirigida a tots els escolars de Cullera dels cursos 5t i 6t de primària i està previst que participen en ella més de 300 alumnes. Esta activitat es realitzarà en període escolar entre les 9 i les 12 h. des del dia 16 al dia 26 d’abril de 2013.
La Regidoria de Patrimoni Històric i Museus de l'Ajuntament de Cullera vol així contribuir a valorar i donar a conéixer el ric patrimoni històric de Cullera, en especial aquell que ha sigut objecte de diferents inversions per a la seua recuperació i posada en valor en els últims anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada