diumenge, 14 d’abril del 2013

EL PSPV-PSOE DE SUECA REUNEIX EN NOMÉS QUATRE HORES 1.500 FIRMES EN LA CAMPANYA EN DEFENSA DEL SERVEI D'AMBULÀNCIES


Dimas Vázquez: Des del PSPV-PSOE de Sueca interpretaven que la intenció de Sanjuán no era altra que "buscar rèdit polític sense importar l'operativitat d'un servei tan vital com és el SAMU".

Prop de 1.500 persones van donar suport amb la seua firma a la campanya que van iniciar el divendres 12 els Socialistes de Sueca perquè la Conselleria de Sanitat retorne el servei d'ambulància de Suport Vital Bàsic (SVB) a la capital de la Ribera Baixa.
En només quatre hores centenars de ciutadans es van acostar fins al estand que l'agrupació local del PSPV-PSOE havia instal · lat a la plaça de l'Ajuntament per a aquesta finalitat, baix l'eslògan "Si a la SAMU, Si en SVB, Si a les Ambulàncies a Sueca ".
Des de principi d'aquest mes el servei d'ambulància SVB va deixar de prestar a Sueca on assistia 12 hores diàries, passant a situar-se en Cullera les 24 hores. La base del Servei d'Ajuda Mèdica Urgent (SAMU) es manté a la capital de la Ribera Baixa, des d'on s'atenen emergències de tots els municipis de la Comarca.
L'objectiu d'aquesta campanya és "mostrar a la conselleria que els ciutadans rebutgen les retallades en serveis tan vitals com són les ambulàncies", va explicar ahir el Secretari General dels socialistes suecans, Dimas Vázquez. Des de la agrupació local "farem tot el possible perquè es mantinga el servei de SVB que havia abans a Sueca, i que era també per a tota la comarca, i fins i tot que s'amplie en dotze hores més, ja que és necessari donat el volum de població que abasta el servei ", ha afegit.
L'afirmació de l'alcalde de Cullera, Ernesto Sanjuán (PP), en l'últim ple respecte al trasllat de la base del SAMU a aquesta població va fer saltar les alarmes. Des del PSPV-PSOE de Sueca interpretaven que la intenció de Sanjuán no era altra que "buscar rèdit polític sense importar l'operativitat d'un servei tan vital com és el SAMU".
Finalment i a consequència d´allo publicat pel PSPV-PSOE immediatament a premsa, la Conselleria va recular i aquest servei es mantindrà en Sueca les 24 hores. Tanmateix, per acontentar a l'Alcalde de Cullera (PP) que s'havia quedat sense poder traure el servei de SAMU de Sueca, la Conselleria va i trau la base de l'ambulància SVB de la capital de la Ribera Baixa, on sempre ha estat i sense importar- l'optimització del servei, que per distància geogràfica és més viable que estiga a Sueca.

Els Socialistes suecans expliquen que no s'oposen a que s'ubique a Cullera, sinó que "demanem que tots dos municipis, per densitat d'habitants i més encara, en èpoques de caràcter estival amb un notable increment de població, disposen de 24 hores del servei SVB ". Així, "s'atendrà millor i amb major celeritat i garanties qualsevol tipus d'urgència mèdica que puga sorgir en qualsevol població de la Ribera Baixa", va insistir Vázquez.
El PSPV-PSOE de Sueca continuarà amb la campanya de recollida de signatures durant tres setmanes més, coincidint amb el mercat ambulant dels divendres. El dissabte dia 20 d´abril, tenen previst estar al Perelló.
Finalment, Vázquez va animar a tots els ciutadans a col · laborar amb aquesta iniciativa "per reclamar un servei fonamental per a la salut de tots".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada