divendres, 26 d’abril del 2013

EL PSOE D’ALZIRA DENÚNCIA EL RETALL DE LA RENDA DE LA CIUTADANIA PER PART DEL GOVERN DEL PP EN LA GENERALITAT



  El secretari d’Organització dels socialistes alzirenys, Fernando Pascual, denúncia que la Generalitat ha retallat en 7,5 milions la partida de la renda garantida de ciutadania, un salari social que es concedix a famílies sense recursos.
Segons Pascual davant d’este retall molts alzirenys sense cap tipus d’ingressos es quedaran sense rebre esta prestació econòmica destinada a atendre necessitats bàsiques de subsistència, amb una quantia mensual que oscil·la entre 300 i 600 euros.
Pascual informa que en els Pressupostos del Consell per a enguany s’havien consignat 23,6 milions per a la renda garantida de ciutadania. No obstant això, eixa quantia cau ara fins als 16,1 milions. Els 7,5 restants, a diferència del que va ocórrer a finals del passat any quan es va ficar una altra tisorada, no es destinaran a altres capítols dels comptes, sinó que serviran per a saldar compromisos adquirits en 2012.
El responsable socialista informa que el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV) va publicar el passat mes de març una resolució de la consellera de Benestar Social, Asunción Sánchez Zaplana, en la que es detalla la disminució de fons.
Segons Pascual amb la tisorada per a este exercici, la Generalitat deixa la partida en el seu nivell més baix des que es va crear. “I això, que la crisi s’ha recruat i el nombre de nuclis familiars sense ingressos es manté en límits desbocats. Però al PP li importen poc els més necessitats”.
Pascual considera que a Alzira també es notara este retall per això el grup socialista presentara una proposta perquè no es retalle este tipus de prestació i per a això també preguntarà, quants beneficiaris de la prestació Renda Garantida de Ciutadania existixen en l’actualitat a Alzira, quantes sol·licituds estan pendents de resolució i quina quantitat deu la Generalitat a l’Ajuntament fins hui de la prestació Renda Garantida de Ciutadania.
El dirigent socialista considera vergonyós el retall publicat en el DOCV i acusa al PP d’anar contra els més vulnerables, és intolerable que el Consell reduïsca el pressupost d’esta partida quan pitjor ho estan passant les famílies, els 400 euros escassos a què ascendix el salari social són fonamentals per a molts alzirenys que estan en una situació límit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada