dimarts, 12 de març del 2013

LES BEQUES DE MENJADOR I MATERIAL ESCOLAR TORNEN AL PRESSUPOST MUNICIPAL DE BENIFAIÓ

El pressupost ix avant amb els vots a favor del PP i l’abstenció de tots els grups de l’oposició
S’inclou una esmena del PSPV-PSOE en què s’augmenten dotacions de partides com la de foment d’ocupació.

El ple extraordinari de l’Ajuntament de Benifaió va servir per a poder aprovar, després de dos anys amb pressupost prorrogat, el pressupost municipal per al 2013.
El pressupost, dotat amb 8.904.474 euros, va rebre els vots a favor de l’equip de govern popular. L’oposició, PSPV-PSOE, BLOC-COMPROMIS i Gent per Benifaió, es va abstindre en la votació.
Abans de la votació es va aprovar la inclusió al pressupost d’una esmena presentada per les files socialistes en què entre altres punts es demanava un augment en algunes partides com la destinada a entitats esportives en un 50% més, la de foment d’ocupació, “Pla d’ocupació”, que passa de 12.000 euros a 25.000 euros. A més es crea una nova ajuda de beques per a llibres escolars d’emergència social dotat amb 6.000 euros. L’esmena socialista va rebre els vots a favor del PP i el BLOC-COMPROMIS, mentres que Gent per Benifaió va votar en contra de la inclusió al pressupost d’esta esmena.
Per la seua banda el grup Gent per Benifaió va presentar al pressupost un total de 5 esmenes que van ser rebutjades per la resta de grups.
El portaveu del Bloc Eduard Gómez va justificar l’abstenció del seu grup per “no estar d’acord a l’acollir-nos a dos lleis d’àmbit estatal que estrangulen a les administracions locals”.
El portaveu de Gent per Benifaió, José Vicente Zafra va parlar de “falta de diàleg per part de l’equip de govern encara que valore positivament les facilitats que ens ha oferit en tot moment l’edil d’hisenda. Hi ha coses que acceptem i altres que no estem d’acord. Veiem més correctes les nostres propostes d’esmenes per a incloure en el pressupost i no s’han arribat ni a debatre”.
L’edil socialista Marta Ortiz va parlar del “gran esforç dut a terme pel nostre grup per a llançar des de les primeres reunions proposades com les presentades en esta esmena que finalment s’inclouen en el pressupost”.
El portaveu popular José Luis Monrabal va lloar el treball dels tècnics i del grup popular a l’hora de presentar un pressupost, “amb un consens entre tots els partits polítics, d’ací que el 95 % de les propostes de l’oposició estan incloses en el mateix. Apostem per augmentar la partida de servicis socials, beques de menjador i llibres així com les ajudes a entitats benèfic socials i associacions esportives”.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada