dimecres, 13 de març del 2013

ALGEMESÍ ENTREGA ELS PREMIS ALS MILLORS TREBALLS D'INVESTIGACIÓ


El control automàtic de la insulina per a diabètics va obtindre 5.000 euros pel primer el premi i un treball que aposta per millorar el cultiu de la xufa va obtindre els 1.500 euros amb què es reconeix el premi per a jóvens investigadors de la Ribera.

En esta edició s’han presentat 37 treballs de jóvens científics que han desenvolupat estudis en els més diversos àmbits.


 El saló de plens de l’Ajuntament d’Algemesí va congregar a jóvens investigadors i autoritats en l’acte d’entrega de la VIII edició del Premi Científico-Técnico Ciutat d’Algemesí. L’acte va estar presidit pel D.G. de l’Agència Valenciana d’Avaluació Prospectiva de la conselleria d’Educació i Cultura, Jacobo Navarro, junt amb l’Alcalde d’Algemesí, Vicent Ramón García Mont, i el regidor de Cultura, Gabriel Palop, acompanyats per alguns membres del jurat.
Després de l’estudi i deliberació del jurat es van triar les millors propostes d’investigació d’esta edició; premis reconeguts amb importants dotacions econòmiques a la labor investigadora.
Després de tot este procés, el treball que investiga el control automàtic de la dosi d’insulina per a pacients de diabetis, presentat per Fátima Barceló, ha guanyat l’octava edició del Premi d’Investigació Científico-Técnico Ciutat d’Algemesí per a jóvens investigadors, dotat amb 5.000 euros i que porta per títol “Aproximacions multimodelo per a l’estimació de glucosa en plasma en monitorització contínua de glucosa i desenvolupament de nous algoritmes de calibratge”.
El jurat ha valorat que es tracta d’una aposta per desenvolupar dispositius de control automàtic de la insulina que ajude a millorar la qualitat de vida de les persones afectades per la diabetis. El treball de Fátima Barceló aposta per desenvolupar un algoritme matemàtic que facilite el disseny d’aparells que alliberen de forma automàtica i controlada la insulina en sang.
El jurat va triar el treball de Nuria Pascual com el millor dels presentats per jóvens investigadors de la comarca de la Ribera i ho ha fet pel seu treball sobre el cultiu de la xufa; un premi a més que està reconegut amb 1.500 euros. Este treball porta per títol “Estudis agronòmics sobre el cultiu de la xufa” i se centra en l’àmbit agrícola amb una aposta sobre com estalviar aigua en el cultiu de la xufa i millorar la qualitat i el rendiment d’este producte.
Esta edició ha sigut de les més participatives ja que s’han presentat 37 treballs de jóvens científics que han desenvolupat estudis en els més diversos àmbits. El premi, organitzat per l’Ajuntament d’Algemesí, a través de la regidoria de Cultura, compta amb la col·laboració de l’Hospital Universitari La Fe, el Centre Superior d’Investigacions Científiques, la Universitat de València i la Universitat Politècnica de València.
El jurat d’esta edició ha estat format pel Vicerector de la Universitat de València, Pedro Carrasco; la Vicerectora d’investigació de la Universitat Politècnica de València, Amparo Chiralt; el Director de la Fundació per a la Investigació de l’Hospital Universitari La Fe, José Vicente Castell; el Professor José Pío Beltrán; la Doctora Rosa María Cibrián; el Doctor José Rocía Martí Vargas; la Professora del departament de Biotecnologia de la UPV, Salut Botella; el Doctor Francesc Ferri; el Doctor Enrique A. Navarro; el Professor del departament d’Informàtica de la UV, Jaume Segura, i el regidor de Cultura Gabriel Palop, junt amb l’Alcalde d’Algemesí, Vicent Ramón García Mont.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada