dimarts, 4 de juny del 2013

L'ARTISTA D'ORIGEN CUBÀ ABEL DÁVILA PRESENTA EL SEU PRIMER POEMARI AUTOBIOGRÁFIC "LA FLOR EXTRAVIADA"


L'autor va dir que el llibre és "un cant a l'esperança" que l'ha fet ser una millor persona

 Prop d'un centenar de persones van assistir a l'acte de presentació del poemari autobiogràfic "La flor extraviada", de l'artista d'origen cubà establert a Antella Abel Dávila Sabina, celebrat en una de les sales del Museu de la Ciutat de València.
Manel Alonso Català, Imma López i Elena Escribano van ser els encarregats de presentar davant del públic aquest primer llibre de poemes d'Abel Dávila (Cienfuegos, 1973), que està escrit, segons apuntaren, amb un llenguatge "senzill i perfecte, proper i commovedor" . "Si hi ha una cosa que m'agrada és la llibertat. Sé és lliure o no és. L'home, com una flor, necessita de nutrients, d'amor, de terra. Aquest poemari és un cant a l'esperança, una obra que m'ha fet ser millor persona ", va dir un emocionat Abel Dávila durant la presentació del llibre, on arrela, "des del dolor i la distància", en la recerca de la reconciliació i la gratitud amb els éssers estimats de la seua Cuba natal.
Durant l'acte, que va estar amenitzat pel guitarrista d'origen cubà Ernesto Urra, es van llegir alguns dels 37 poemes de "La flor extraviada", editada per Germania.
"Allà, en l'espai buit, on la flor s'extravia, habita l'esperança", resa la contraportada de l'obra que forma part de la col·lecció Viatge al Parnàs. La professora Elena Escribano va agrair a Dávila el fet d'animar-se a escriure aquest llibre que "ara deixa de ser només teu per pertànyer a tots".
Després de la protocol·lària signatura de llibres per part de l'autor, va tenir lloc un vi d'honor al vestíbul del Museu.
Llicenciat en Belles Arts per l'Institut Superior d'Art de l'Havana, l'escriptor i pintor establert i amb estudi a Antella des de 2007, ha dedicat la major part de la seua trajectòria a l'àmbit museístic, sense abandonar mai la creació plàstica. Dávila, qui assegura escriure impulsat per trobar l'equilibri entre la imatge i la paraula, ha participat en diverses exposicions i recitals poètics, i és actualment alumne del taller de poesia de la UPV.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada