dimecres, 13 de març del 2013

EL CONSORCI PROVINCIAL DE BOMBERS ENTREGA 150 UNIFORMES RESTAURATS I 62 CASCOS DE SEGURETAT A MEMBRES DE PROTECCIÓ CIVIL I COMISSIONS FALLERES DE LA COMARCA


  
 El president de la Diputació de València, Alfonso Rus, va entregar ahir a Algemesí 150 uniformes de bombers restaurats i 62 cascos de seguretat a membres de comissions falleres de 42 municipis de la província i efectius de protecció civil que han realitzat cursos de formació en matèria de prevenció. Els participants d’estes jornades han rebut també 160 diplomes acreditatius.
L’acte, que va tindre lloc en el Teatre Municipal, ha comptat també amb la presència del diputat del Consorci Provincial de Bombers, Francisco Tarazona, i l’alcalde de la localitat, Vicente R. García.
Tarazona ha subratllat l' “enorme esforç” dels efectius del Consorci any rere any en la campanya fallera. “La Nit de la Cremà quatre-cents bombers recorren els pobles de la província per a arribar a tots els municipis fallers i gràcies a la formació que presten a fallers i protecció civil eixa nit podem acudir a les més de 340 falles”.
Els municipis que han format part d’estes jornades de formació per a reduir al màxim el perill d’accidents i incendis i per a poder fer-se càrrec de la cremà de les seues falles amb poca perillositat són: Algemesí, Alaquàs, Alcàsser, Albal, Alboraia, L’Alcúdia, Alfafar, Alginet, Almussafes, Alzira, Benaguasil, Benetússer, Bétera, Bonrepòs i Mirambell, Burjassot, Carcaixent, Carlet, Catarroja, Cullera, Gandia, Gilet, Godella, Llíria, Manises, Mislata, Moncada, Oliva, Paiporta, Paterna, Riba-Roja de Túria, La Pobla Vallbona, La Pobla Llarga, Quart de Poblet, Sagunt, Sollana, Sueca, Tavernes de la Valldigna, Torrent, Vilamarxant, Xàtiva, Xeraco i Xirivella.

Dispositiu especial

El Consorci Provincial de Bombers de València posa en marxa cada any un dispositiu especial per a reduir els riscos d’accidents i incendis durant els festejos de falles per mitjà de jornades de formació a comissions i grups de Protecció Civil.
Durant els últims anys 160 fallers han participat en les diferents jornades de formació prevenció i extinció d’incendis en els diferents parcs de bombers.
En estos cursos s’ha fet insistència en les mesures de seguretat que cal adoptar en els actes pirotècnics, els problemes que suscita l’ocupació dels vials i les precaucions que han de prendre durant la 'Nit del foc'.
Quant als monuments fallers, s’ha informat els assistents de les precaucions a tindre en compte sobre la seua ubicació per la proximitat amb el cablejat elèctric, conduccions de gas natural, arbres i fatxades. Així mateix, s’ha aconsellat als participants que la falla ha de disposar de mesures de seguretat en cas de vents que pogueren bolcar el monument, com ampliar el perímetre de seguretat, aplicar fixacions o suprimir el tir de focs artificials.
Els fallers han rebut també nocions de generació i propagació del foc, tipus d’incendis, agents extintors i equips de protecció contra incendis. També se’ls ha explicat com previndre riscos en falles.
Les jornades s’han completat amb un simulacre de prevenció d’un monument faller, en el que els fallers han identificat riscos i han posat en pràctica una maniobra de control i previsió i, finalment, han extingit el foc.
El dia de la cremà, els bombers del Consorci Provincial de València treballen en 260 monuments de risc alt i molt alt amb un dispositiu especial amb què es cataloguen les falles segons la seua perillositat depenent de les dimensions, ubicació, materials de l’entorn i previsions meteorològiques.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada