dimecres, 20 de febrer del 2013

MÉS DE 300 PERSONES ACUDIXEN A UNA XARRADA SOBRE LA REFORMA DE LA LLEI DE LA SEGURETAT SOCIAL A ALGEMESÍ


Més de 300 persones van assistir ahir dimarts a una xarrada informativa sobre la reforma de la llei de la seguretat social a Algemesí. Els assistents van acudir interessats per conéixer les últimes novetats que afecten la reforma de la llei 27/2011, de l’1 d’agost de 2011 sobre l’actualització, adequació i modernització de la Seguretat Social, després de l’alarma social generada pels expedients oberts a tres llauradors de Xeraco que cobraven pensió per jubilació i que treballaven en una finca familiar, fa ara uns mesos.
Miquel Oltra, responsable sindical de Seguretat Social de La Unió i Beatríz Garrigós, responsable tècnica de Seguretat Social de La Unió van explicar als assistents que, a pesar de la nova reforma en la llei de Seguretat Social, un treballador jubilat sí que pot treballar en el seu camp, sense haver de cotitzar a la Seguretat Social, sempre que no supere com a rendiments nets pel treball 9.034 euros a l’any, sense comptabilitzar el que cobra per pensió o jubilació. Ara bé, les persones que perceben prestacions per desocupació, si treballen en el camp, perdran la prestació econòmica.
A més, també van comentar que esta nova llei també establix que un jubilat de la branca agrària pot treballar per a un altre. Familiars i amics poden ajudar en el treball del camp d’un jubilat sense eximir el que contempla la llei, sempre que no perceben un rendiment per eixe treball.
Desde la regidoria d’Agricultura de l’Ajuntament d’Algemesí hem organitzat esta conferència perquè els nostres agricultors, els que disposen de camps o els que treballen temporalment en ells, coneguen de primera mà les reformes que afecten la normativa de la Seguretat Social i puguen resoldre dubtes o interrogants que afecten la seua situació particular. Pretenem que a través d’estos experts tinguen la informació necessària per a actuar en cada cas concret amb certesa i seguretat” explica el regidor d’Agricultura, Vicent Felici Castell. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada