dimecres, 20 de febrer del 2013

EL CANNABIS, L’ALCOHOL I LES XARXES SOCIALS SÓN LES PRINCIPALS ADDICCIONS TRACTADES PER LA UPCCA DE LA MANCOMUNITAT DE LA RIBERA ALTA



 La UPCCA (Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives) de la Mancomunitat de la Ribera Alta va atendre l’any passat 96 menors amb problemes d’addicció, el 40% dels quals estaven relacionats amb el cannabis, el 30% amb les xarxes socials, el 25% amb l’alcohol i el 5% amb altres drogues. Una quarta part d’aquests menors continua rebent atenció personalitzada per part dels tècnics de la UPCCA.
En l’àmbit de la prevenció familiar, més de 317 pares van assistir l’any passat a les denominades “Escoles de Formació Contínua per a Pares”, l’objectiu de les quals és millorar la comunicació entre els progenitors i els seus fills per a evitar situacions de risc i combatre problemes que poden desencadenar en el fracàs escolar, com el consum de drogues o el mal ús de les xarxes socials. En aquest sentit els tècnics de la UPCCA han dissenyat i implantat un programa propi, “Aprendre a comunicar”, reconegut per la Generalitat Valenciana i pel Ministeri de Sanitat.
En l’àmbit escolar, els tècnics de la UPCCA de la Mancomunitat van atendre el passat curs a 305 alumnes en situació de risc de 15 centres de secundària, dels quals un 20% presentava inicis de consum de drogues. Així mateix, la UPCCA va assessorar i va informar 289 professors, tant de primària com de secundària, en la realització d’activitats preventives i d’educació en valors en les aules, entre les quals es troba el programa, Cine i Educació en Valors, de la Conselleria de Sanitat. A més, la UPCCA va organitzar una Escola d’Estiu a Massalavés i Carlet per a previndre el tabaquisme.
A nivell comunitari la UPCCA ha dut a terme diferents campanyes municipals preventives, com, “Que els festes no siguen l’excusa”, en festes de Setmana Santa en l’Alcúdia en coordinació amb la Junta Central de Confraries, la campanya de Danses i Falles de Guadassuar i les campanyes de cartelleria sobre els problemes relacionats amb l’abús d’alcohol durant les festes patronals a Guadassuar, Montroi, Tous, l’Alcúdia i Carlet.
La UPCCA (Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives) és un servici públic comunitari que té com a objectiu principal la prevenció de les drogodependències i la promoció d’hàbits de vida saludables dels menors. El seu treball consistix a treballar per a reduir i/o evitar l’ús i abús de drogues (tabac, alcohol, cannabis, etc) i d’altres addiccions (joc, xarxes socials, mòbil, etc), així com els problemes associats.
Els vint municipis de la Ribera Alta adherits al servici mancomunat de la UPCCA durant el 2012 són Alfarp, Alginet, Benifaió, Benimodo, Catadau, Carlet, Gavarda, Guadassuar, La Pobla Llarga, l'Alcúdia, l’Ènova, Llombai, Massalavés, Montroi, Montserrat, Rafelguaraf, Sumacàrcer, Tous, Turís i Villanueva de Castellón.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada