dilluns, 4 de febrer del 2013

DIUMENGE QUE VE TINDRÀ LLOC UNA ETAPA A PEU DE LA RUTA BERNARDINA


 Els Ajuntaments i les Confraries de Sant Bernat d’Alzira i de Carlet, a través de la Comissió Bernardina, en la que s’integren els ajuntaments de Benimodo i de Guadassuar i la Fundació Caixa Carlet, així com reconegudes persones vinculades a la història i la devoció de Sant Bernat, han organitzat per a este diumenge, 10 de febrer, l’etapa a peu de Carlet a Alzira, coneguda com a Ruta Bernardina.
Entre les 8:15 i les 8:30 hores, els assistents es concentraran en l’Ermita de Sant Bernat de Carlet, per a després de la visita al singular ermitori propietat de la Confraria, iniciar la marxa que recorrerà els carrers de Carlet, fins a l’Església de l’Assumpció, on es visitaran les relíquies dels sants. Continuarà la marxa fins a la veïna població de Benimodo, on els pelegrins tindran ocasió d’esmorzar i visitar llocs d’interés d’esta localitat. Després del descans, enllaçaran per Carlet el camí de Sant Bernat, antic camí d’Alzira, que voreja el marge dret del riu Magre segons el traçat homologat del PR – CV 421 i, així seguir la ruta entre camins rodejats de tarongers, fins a arribar a Guadassuar, aproximadament, a les 12:30 hores. Després d’una breu estada en esta població, es farà una visita entre altres espais, a la coneguda plaça del Ravalet, on van ser batejades Maria i Gràcia en la séquia que tenia eixe nom. Es continuarà pel tram que serpenteja entre tarongerars i unix Guadassuar amb l’Ermita del Sants Patrons a Alzira, on després de l’arribada, prevista a les 14:30horas, es procedirà al menjar de germandat.
Un lloc molt emblemàtic en la història dels Sants Patrons de les localitats de Carlet i Alzira, Bernat, María i Gràcia, després d’haver realitzat el recorregut matinal per altres llocs, no menys significatius i que jalonen la Ruta, com són l’Ermita de Sant Bernat de Carlet on es trobava el despoblat d’Empalustres, senyoriu de la família; o a Benimodo on també es viu amb intensitat l’empremta dels sants, o de Guadassuar, lloc de la conversió de les dos germanes, així fins a l’Ermita de Sant Bernat d’Alzira, alçada en el lloc on segons la tradició van ser martiritzats i soterrats els seus cossos. Es tracta d’un jaciment arqueològic que pel seu interés, cultural, històric i espiritual s’ha sol·licitat a la Conselleria de Cultura la seua declaració com Bé d’Interés Cultural.
Posteriorment, entre les 16:30 i les 17:30 hores, s’efectuarà el tram final, creuant el Xúquer pel Pont de ferro, s’accedirà a l’avinguda dels Sants Patrons i, pels Casalicis del Pont de Sant Bernat, on s’alcen les imatges pètries dels titulars, travessar l’artèria principal del centre històric fins a l’Església de Santa Caterina, on es veneren les relíquies dels Sants.
La Ruta finalitzarà en l’interior del temple, on es procedirà a la clausura d’esta jornada per les autoritats locals i eclesiàstiques.
Una ruta que seguix els passos dels sants màrtirs de la Ribera del segle XII i a la que, els ajuntaments i la confraries organitzadores d’este esdeveniment, inviten a participar en el recorregut d’esta senda que per raons històriques s’ha convertit en un dels més emotius, de la nostra comarca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada