dilluns, 18 de febrer del 2013

“ARQUITECTURA TÈXTIL” PER A LA PLAÇA DEL MERCAT D’ALGEMESÍ


 Amb l’obertura al públic de la plaça del Mercat molts algemesinencs s'han vist sorpresos gratament al descobrir un nou espai urbà tranquil, lliure d'obstacles i trànsit, i ple de possibilitats que, malauradament, segons els plans de l'Equip de Govern, compta amb una provisionalitat difícil d'explicar.  Algunes formacions polítiques –EU- ja van proposar no oficialment la legislatura passada no construir cap tipus d’edifici. Però a dia de hui no es para de repetir, quan es té ocasió, que enguany començarà la construcció de l’edifici del Mercat.
Des de Més Algemsí pensen que seria un error emprendre aquesta obra que ara per ara quasi ningú demana. Que siga la gran promesa incomplida de 2007 no és raó suficient per a fer-ho. La seu promesa fou fer-ho en l’anterior legislatura i això ja és impossible. Òbviament no han complit amb el seu programa.
A això cal afegir que no existeix un estudi de viabilitat com a tal que constate numèricament la “necessitat” d’un Mercat, igual que no existia un estudi de viabilitat del pàrquing, i ara es troba pràcticament buit.
En Més Algemesí creuen que és  important que, per evitar invertir en una infraestructura amb un risc real de que puga ser infrautilitzada, i per evitar carregar amb les conseqüències d'eixa decisió, la ciutadania hauria de ser consultada sobre la necessitat d'un nou Mercat o la inversió en un projecte substitutiu.
Com a aportació constructiva a eixe debat Més Algemesí aporta la idea d’aplicar al nou espai urbanístic el que tècnicament s’anomena “arquitectura tèxtil”. Es tracta de no construir cap edifici, entre d’altres coses perquè l’edifici projectat arriba a un tercer pis i resultaria de gran impacte visual per al veïnat i llevaria molt de lloc per a la convivència. L'aposta és la de dotar a la plaça d’uns umbracles artificials, mòbils o adaptables a l’època de l’any i de mobiliari urbà per a la convivència en el carrer tal com bancs, jardineres, més elements de parc infantil, així com un o dos quioscs.
Per això Més Algemesí ha presentat una moció per a proposar a l’Ajuntament que prenga en consideració la proposta d’elaborar un projecte d’arquitectura tèxtil, però sobretot per a que convoque un procés de consulta a la ciutadania sobre què fer a la plaça del Mercat. "Pensem que ha arribat l’hora de començar a transitar pel camí d’una autèntica democràcia participativa." , ha explicat Josep Bermúdez, portaveu del grup municipal MÉS ALGEMESÍ.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada