dilluns, 18 de febrer de 2013

COMPROMÍS ES CONSTITUEIX A CARCAIXENT


 L’Auditori municipal de les Dominiques va ser l’escenari, la vesprada del dissabte 16 de febrer, de l’Assemblea de constitució de Compromís a Carcaixent. A l’acte van assistir una cinquantena de persones, entre militants i simpatitzants dels partits fundadors i persones adherides, entre les quals es trobava el diputat al Congrés, Joan Baldoví.
L’Assemblea de constitució elegí, per unanimitat, la primera Comissió Executiva Local de Compromís a Carcaixent, que estarà formada per les persones següents: Rosa Nicolau, portaveu local; Salvador Albert, secretari d’Organització; Paco Salom, secretari de Política Municipal; Vicent Albelda, secretari de Finances; Fernando Morant, secretari de Comunicació; Desirée Palma, secretària de Sectorials; Pau Álvarez, secretari d’Acció Electoral i Implantació; Rubén Guillot, secretari de Noves Tecnologies; Mariai Talens, representant de Dones i Natxo Escandell, representat de Joves.
També es va triar el regidor Vicent Albelda, com a representant del col·lectiu de Carcaixent al Consell General de Compromís, que es constituirà el proper 9 de març.
En finalitzar l’assemblea, va tindre lloc un acte obert a tota la ciutadania amb els parlaments de Rosa Nicolau, Paco Salom i Joan Baldoví.
Rosa Nicolau, portaveu local, va explicar tot el procés de constitució de Compromís a Carcaixent. Tot seguit, va esbossar quines seran les línies d’actuació de la Comissió Executiva Local, que ella mateixa encapçala. Per últim, anuncià una ronda de reunions pels barris en les pròximes setmanes.
Paco Salom va explicar el treball que el grup municipal ha fet des de les passades eleccions municipals fins l’actualitat. Recordà que Compromís és el principal partit de l’oposició amb sis regidors i vol ser una alternativa al govern del PP-PSD. I això, passa per fer un control polític crític amb la gestió de l’equip de govern, sense oblidar-se’n de fer una oposició constructiva. Posà com a exemples d’oposició en positiu: l’actuació responsable de Compromís en la problemàtica de l’aigua i la recollida del fem, així com les propostes de reglament orgànic municipal i ordenança de la ORA gratuïta, que s’han presentat a l’Ajuntament.
Joan Baldoví, diputat al Congrés, explicà quina és la faena que fa al Congrés dels Diputats. Repassà les iniciatives, proposicions i preguntes més importants que ha presentat durant tota la legislatura. Denuncià l’ofegament que patim els valencians pel deficient sistema de finançament. I es mostrà confiant en què Compromís siga un instrument útil per als ciutadans, que porte el canvi polític a la Generalitat i als ajuntaments les properes eleccions.
En acabar, s’obri un torn de preguntes entre el públic assistent. Les intervencions van estar centrades en els principals temes d’actualitat política: la corrupció, els retalls en educació, sanitat i prestacions socials, el funcionament de la justícia, etc.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada