dimecres, 23 de gener del 2013

MÉS ALGEMESÍ PRESENTA UNA MOCIÓ CONTRA LA LLEI CENTRALISTA QUE CRIMINALITZA ELS LLAURADORS JUBILATS


 “El polític hauria d'enviar a l’inspector, de treball o hisenda a controlar trames com la Gürtel Nóos, Brugal, Cas Cooperació, Emarsa i no enviar-lo al camp" .


Més Algemesí presentà la setmana passada una moció per tal que el plenari de l’Ajuntament demane al govern estatal la revisió i adequació de les llesi 27/2011 i 28/2011. Aquestes lleis, especialment la primera, és la que està en la base de la sanció econòmica a dos jubilats de Xeraco per treballar en les terres d’un d’ells.
Segons el portaveu municipal de Més Algemesí, Josep Bermúdez, aquestes lleis han estat elaborades des d’una òptica marcadament centralista i sense tenir en compte la singularitat de l’agricultura valenciana.
Per a Bermúdez, aquesta llei no ha tingut present ni que al camp valencià la majoria de treballadors del camp són propietaris, ni ha tingut en compte tampoc la baixa rendibilitat actual del camp. “La realitat socioeconòmica d’Algemesí i de la Ribera és que gran part dels camps estan treballats per jubilats i assalariats d’altres oficis que treballen la seua terra. Perseguir-los com si foren defraudadors perquè la llei no ha contemplat aquesta particularitat valenciana pot tenir conseqüències desastroses per a l’economia, no sols agrària, sinó general d’Algemesí i de La Ribera”.
El portaveu de Més Algemesí afirma que si d’ara endavant aquests col·lectius no poden treballar les seues terres, aquestes majoritàriament acabaran abandonades, ja que donar-les a treballar no és rentable en la majoria dels casos.
Aquesta prohibició no té a més cap sentit si tenim en compte que el llaurador acaba declarant els ingressos en la declaració i tributant per mòduls, de manera que en cap cas estem parlant de economia submergida o alguna cosa semblant.
Bermúdez lamenta el rigor a l’hora de perseguí al llaurador valencià amb la laxitud legislativa que permet que polítics com el Sr. Bárcenas puguen regularitzar els milions que tenien en paradisos fiscals. “El polític deuria enviar a l’inspector, de treball o hisenda a controlar trames com la Gürtel Nóos, Brugal, Cas Cooperació, Emarsa i no enviar-lo al camp per tal que no s’ocupe d’aquestes qüestions incòmodes”.
Més Algemesí considera que la reforma que cal fer és la de les lleis 27/2011 i la 28/2011 per tal d’adequar-les a la situació socioeconòmica actual, i per això ha presentat una esmena.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada