dimarts, 22 de gener del 2013

L'APLICACIÓ DE LA NOVA NORMATIVA EDUCATUVA PORTARÁ A LA PÈRDUA D'UNES 400 PLACES D'ENSENYATS DE PRIMÀRIA A TOT EL PAÍS VALENCIÀ


La Plataforma en defensa de l'Ensenyament Públic de la Ribera Alta s'ha reunit a l'escola pública Francesc Pons de Carcaixent. A la reunió assistiren més de 40 persones representant comunitats educatives de Manuel, Rafelguaraf, Monserrat, Sueca, el Perelló, Algemesí, Alzira, l'Alcúdia, Tavernes de la Valldigna, Manuel, Castelló de la Ribera, Corbera, Guadassuar i Carcaixent, FAPA-València, sindicats membres de la Plataforma i representants de partits polítics de l'esquerra.
La reunió era per a parlar sobre la Lomqe, el nou reglament escolar i la catalogació de centres que està preparant la Conselleria i que eixirà a finals del mes de gener sense l'acord dels representants de les famílies de l'escola pública (FAPA-València, Confederació Gonzalo Anaya) ni dels sindicats STEPV-Iv, CC.OO i UGT.
Pere Calpe, representant deSTEPV, informà de la situació del proper “arranjament escolar” i de la nova normativa de catalogació de centres públics d'Infantil i Primària basant-se en que, segons conselleria, els docents de l'ensenyament públic tenen un “exces d'horari”.
Aquest “excés d'horari” del qual es parla és el que fins ara s'ha fet servir per a donar reforç, compensatòria, atenció a la diversitat, etc a l'alumnat amb més necessitats.
L'aplicació d'aquesta nova normativa portarà a la pèrdua d'unes 400 places d'ensenyants de primària a tot el País Valencià. Això afectarà docents amb plaça definitiva als centres, als cada vegada menys professorat interí contractat i a una extensa quantitat de famílies els fills de les quals patiran la supressió de programes de reforç i atenció educativa especial, classes massificades i, conseqüentment, una pèrdua important de qualitat.
Eva Grimaltos, representant de FAPA-València, va fer una crida a totes les AMPA i Consells escolars de centre per que elaboren un dossier amb totes les deficiències que estiguen patint, per tal que el lliuren a Fapa i es puga presentar denuncia davant de Conselleria, Síndic de Greuges, Riscos Laborals, etc.
Un torn obert de paraules va fer intervindre a diversos membres de l'assemblea exposant la situació dels seus centres des de les diferents visions, tant de mares i pares com d'ensenyants i entitats assistents.

La Plataforma de la Ribera acordà convocar:
Assemblea i sopar a l'IES Arabista Ribera de Carcaixent per al proper dia 31 de gener, dijous, a les 19:30 per a parlar de tots aquest temes.
Assemblees explicatives a tots els centres que ho sol·liciten.
Donar suport a la manifestació convocada per la Plataforma en defensa de l'Ensenyament Públic del P. Valencià del proper dissabte 9 de febrer.
Convocar la propera reunió de Plataforma de la Ribera al Col·legi Públic Evaristo Calatayud de Monserrat el proper dilluns 18 de febrer, on els representants de la seua Ampa ens mostraran tot el ventall de barracons que fa servir la Conselleria per a obviar la reivindicació històrica dels seus 600 alumnes: la construcció d'un centre nou.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada